En vecka senare...

Jag vet jag är lass på att skriva. Har inte orkat lägga tid på det sista tiden. Men jag har haft ännu en vecka med massa träningsproblem på grund av vädret... Det var inte mycket till skidträning förra veckan utan vi fick köra hårt i gymmet istället.

Helgen spenderades på östkusten för två stycken storslalomtävlingar. Vädret var även där sådär och det blev en hel del förseningar under båda dagarna. Men tävlingarna genomfördes till slut i alla fall. Vilket var bra. Resultaten var väl okej, men inte jättebra för mina åkare. Nu gäller det att få till så mycket träning vi kan innan UMI och SMI som är isländska junior och senior mästerskapen. UMI körs nu till helgen här i Akureyri och SMI nästa helg i Reykjavik. Sedan helgen efter det blir det Icelandaircup här i Akureyri. Så det är fullt upp med tävlingar nu. 5 helger i rad blir det.

Jag får återkomma, nu ska jag ta en macka innan jag kör vidare till Dallas city för en slalomträning.



På toppen i Oddskar, fin backe med grym utsikt! Fjällen går rätt ner i havet här.



Vi åt all mat under helgen i en sjöbod från 1890-talet, riktigt charmigt!



Sen kikade vi in på ett ko-cafe när vi åkte hem! De är ett cafe med kossor i samma hus =)

//Markus

Bra helg!

Helgen var faktiskt bra, jag hade inte allt för stora förhoppningar på Isafjordur om jag ska vara ärlig. Men stället överraskade mig, det var en mysig liten by som låg fint mellan alla höga fjäll. Backen var inte heller fy skam! Så tävlingarna gick även dom fint. Hade kanske kunnat fått med oss lite bättre resultat hem, men men det kommer nästa helg istället! 



Här är tävlingsbacken och längst nere vid havet ligger själva byn!



Jag och Jon-Vidar tog en liten strandprommenad efter tävlingen i lördags!
Rätt häftigt hur fjällen går rätt ner i havet.



Var lite halvkasst väder när vi åkte hem, efter bara en timme så var det stopp på vägen på grund utav att en bil sladdat runt... Men allt gick bra!



Dock blev det ännu sämre väder i slutet av resan och vi rullade fram i 10-20 km/h under ett tag. Men tillslut kom vi fram i alla fall och resan på 8 timmar enkel tur gick fint!

Nästa helg drar vi vidare till östkusten för nya tävlingar, nu väntar några dagars träning på hemmaplan först!

//Markus

Tävling nästa!

Sitter ock käkar frukost och laddar för 8 timmar i buss till Isafjordur. Ska bli skoj... kanske inte resan, men ska bli skoj att se ett nytt ställe i alla fall!

I veckan har vi kunnat träna 3 av 4 dagar, vilket måste anses som helt okej. Annars har det varit lite drag i byn eftersom Teton Gravity är här och spelar in en skidfilm! Teton Gravity består utav några av världens bästa jibbare / friåkare bland annat Andreas Håtveit. Så de är skoj att de händer lite här!



Lite taskig bild, men de är Håtveit som hoppar över en staty mitt i byn!

Nu måste jag iväg och hoppa in i bussen för en liten resa... Kommer mer om jibbarna och tävlingarna efter helgen!

//Markus

Måndag!

NU hoppas jag på att det blir en vecka med bra träning. Förra veckan var vi på skidor två gånger... Hemskt dåligt. Men det ser bättre ut för den här veckan och till helgen bär det av till Isafjordur för två slalomtävlingar. Ska bli skoj att se ett nytt ställe här på ön. Det ska vara en lite by med 2500 innvånare.

Helgen var väldigt mycke TV-helg! Massor med sport på tv som var svårt att missa. Självklart så var det alpina mest intressant enligt mig. Riktigt skoj att Axel fick till det och kom 2:a! Och vilken svensk dag, man kan inte säga annat än att Sverige just nu har världens bästa slalomlag! Fem åkare var topp 15! Synd på Jensa dock, har var på väg mot en riktigt topp placering när han innan mål gjorde världens miss... Ska bli skoj att se WC finalen om 2 veckor. Tror att dom kommer ge allt då och göra riktiga topp resultat.

Idag har jag varit och simmat 1 timme, både lugnt och lite intervaller. Det är skoj att testa lite annan träning och simmning är sjukt jobbigt faktiskt, speciellt när man är så kass som mig! Idag är det även "bollurdagur" vilket motsvarar svenska semeldagen. Alla äter dessa bullar som påminner lite om semlor, fast med sylt och choklad.

Sitter just nu och väntar på att backen ska öppna, sedan förhoppningsvis upp och köra två GS träningar. Så bara hålla tummarna och hoppas på en snöträning!



Det är så här man vill att de ska vara varje dag... Snart så, dom här dagarna kommer nu framöver ;)


//Markus

Världens segaste fredag

Idag är det nog världens segaste fredag. Jag klev upp rätt tidigt och åt frukost och väntade in störtloppet på tv. Sedan blev det ett pass på gymmet. Innan lunchen fastnade jag framför tvn igen och staffettens första-sträcka. Men slet mig och tog en snabb lucnh för att sedan åka hem och se upplösningen. Riktigt spännande staffet men lite små jobbigt slut. Visst, VM-silver är kanon men den där jävla Northug blir man tokig på... Han är bara för bra, tror ingen kan växla tempo som han, men sen behöver man ju inte vara så dryg som han...

Har även kollat väder och haft kontakt med backen hela dagen för att ta beslut om dagens träning. Såg bra ut imorse men blåste upp rätt bra. Det var upp till 30 m/s uppe i backen så vi ska iväg och spela lite fotboll ikväll istället. Sedan hoppas på bra träningar i helgen!

Så min dag har varit seg och bestått utav mycke tv tid. Har varit och handlat nu och ska försöka koka ihop lite mat innan fotbollen. Hade ett par kycklingfileér hemma så kollade upp lite recept på internet. Ska laga nån slags kyckling i röd curry. Får väl se hur de går... Är ju inte direkt kungen i köket men ska testa när jag inte har så mycket bättre för mig!

Så trevlig helg, nu ska jag leka kock!

//Markus

Bara köra på...

Yes, jag hade en sjukt tung vecka förra veckan med massa jobb och almänt strul. Jag jobbade både på skidskolan och hade träningar samt massa möten sent på kvällarna! De väsrta var att alla möten inte gick så bra, jag ville få klart med våran resa till Åre, som gick åt skogen... Det var mest på grund utav konstiga beslut utav tävlingsschemat här. Jag hade lysande planer hur vi skulle kunna fixa det, men allt går inte så lätt här jämnt.
Förra veckan blev även en 7 dagars jobbvecka eftersom det var tävlingar i Dalvik. Resultaten var helt okej för mina åkare men tävlingarna var väl sådär. Det var storm hela helgen och på lördagen blev det 5 timmar försenat på grund av detta. På Söndag körde dom nästan efter schemat men det var riktigt mycket vind. Frågan är om det är rättvist eller ej att köra tävlingar i sånna förhållanden!?

Aja, jag försöker bara inse att jag att det inte blir någon resa till Sverige för mig och kör på som vanligt här istället. Jag såg självklart fram enormt att få åka hem en sväng, inte minst eftersom planen var att stanna i Stockholm ett par dagar efter och få träffa min skatt. Samt att hälsa på Elin och Peter och lilla Signe! SURT!!! Jag kände att jag behövde det...

Men 2 månader kvar här nu och just nu ser det ut som att jag blir på Island hela tiden. Efter det så jobbar jag på nya planer och det känns riktigt skoj... Säger inte mer nu. Men jag kan ju säga att det inte lutar åt mer tid på Island. Jag tror att 2 säsonger här är ganska lagom. Självklart är det ett drömjobb, jag får betalt för heltid och gör det jag älskar. Men omständigheterna runt om gör det väldigt svårt ibland. Det är väder och organisation som ofta ställer till det. Ibland så lever dom för mycket i sin "bubbla" här och verkar inte vilja utveckla sporten. Dom är nöjda som det är och tycker att det är viktigare att vara bäst på Island istället för att sikta på att bli bättre på världsrakingen (FIS).

När vi bestämda att ställa in resan till Åre gick luften ur mig lite, men håller på att bygga upp motivationen igen. Dock lite svårt att se att dom hellre stannar på Island och tränar och tävlar här när det är som de är nu... Den här veckan har vi haft en träning i backen, med massa puder. Igår fick vi åka hem och idag är det storm. Det ser även ut som de ska vara väldigt blåsigt flera dagar framöver. Men men, jag kan inte trolla med vädret och erbjöd ju en resa till bra förhållanden... Så bara göra det bästa av det som är här nu och kämpa på!

Ledsen för ännu ett små bittert blogginlägg men vinden vänder väl snart igen, kanske när dom sköna vårdagarna kommer tillbaka!



Var på en ridtur med Halla förra veckan. Skönt att göra nå annat ibland!



En bild ifrån starten i Dalvik i helgen, ser mer okej ut än det var här... Ibland var det svårt att stå still i vinden.



Här är min bästa kompis i dagarna, Edur Bekan. Han är alltid glad över att se mig och ger mig massa energi!

Nu ska iväg och ta en kaffa nu och jobba på dagens plan B.

//Markus

RSS 2.0