Dag 3

Sista dagen på mästerskapen blev även den en lång dag som började med förseningar! Klev upp i tid och gjorde mig iordning. Men tog det lite lungt när jag kollade ut och såg att det var snöstorm. Ringde och kollade läget och då hade dom skjutit på allt 2 timmar till att börja med. Sedan vart det ett par timmars försening till men tillslut så kunde dom köra. Klockan 12 blev det besiktning istället för klockan 8. Men tävlingarna genomfördes och det gick bra. Det vart dock ingen parra, men de är inte det viktigaste. Grabbarnas tävling slutade med ett påslag på 8 punkter, sjukt bra! Tyvärr vann Björgvin med lite för mycket för att dom andra skulle kunna göra punkter. Mästerskapen bjöd på lite dåligt väder men helt okej snö och bra tävlingar. Nu är det en ledig dag idag för att sedan träna vidare inför säsongens sista tävlingar som är om knappt två veckor! Det är ju även påskvecka så kommer vara sjukt med folk i backarna. Och vi ska träna mellan kl 9-11 varje dag.

Snart får jag även besök utav två nya turister, det ska bli skoj! Elin och Peter kommer imorgon kväll och ska stanna till på måndag. Då kommer Daniel och Viktor hit och avlöser dom. Nu ska jag ha en skön vilodag och bara ta det lungt.



Här har vi Dalvik och Jon-Vidar.



Här är mina Tjejer 15 år och uppåt som vann bästa klubb över säsongen=)



Även grabbarna vann!! Riktigt kul att vi kunde vinna både på dam och herr sidan emot
Reykjavik då dom till och med har slagit ihop 5 klubbar för att spöa oss...

Men totalt från 13 år och uppåt så vann dom dock, detta beror mest på att vi bara har 3 stycken tävlande i 13-14 år...

//Markus

Dag 2

Jaha söndagen blev ju ingen jätte lyckad dag direkt. Den började med att jag gjorde bort mig rejält eller min mobil. I Sverige så ställer man ju fram klockan, men inte på Island!! Och min mobil ändrade sig automatiskt och jag fattade noll! Klev upp i god tid och åkte iväg till Dalvik. Jag tyckte det var lite mörkare än dagen innan men tänkte inte så mycket på det. När jag kom fram tyckte jag att de var lite dött i backen med... När jag var på väg upp i liften började jag inse mitt misstag! Haha en timme fel och jag var redan i god tid! Så jag kom upp och tänkte besikta, men blev att hjälpa till att lägga bana istället! Så dagen började strålande!

Sedan såg det ut att bli en okej dag, bra väder på morgonen och lite sol under besiktningen! Men efter grabbarna kört 15 åkare kom de in ett riktigt skit väder och började snöa rätt mycket. Grabbarna körde klart sitt första åk, men för tjejerna gick de sämre. Jag tror 5 åkare kom iväg innan dom avbröt. Sedan blev det bättre igen och dom fick till målet som hade strulat i de dåliga vädret. Upp med brudarna igen för att testa. Den här gången kunde 11 åkare köra innan det gick åt skogen med tidtagningen igen! Nu tog dom beslutet att ställa in! Så igår var det mycke väntan och jag var i Dalvik HELA dagen. Jag var tvungen att stanna för att de var prisutdelning och mat i byn bortanför kl 18 igår med. Så blev ett bad i Dalvik i alla fall. Men låång dag kan jag säga! Åkte 6 på morgonen (p.g.a en miss...) och kom tillbaka klockan 9 på kvällen! Sjukt!

Den här dagen började ju inte ståöande den heller. Skulle var besiktning klockan 8 idag. Men nu är de ny information klockan 8. Det snöar och har kommit rätt mycket under natten! Så tävlingen för grabbarna ska köras klart och brudarna ska göra ett nytt försök! Inte lätt här på Island...Men parran som skulle varit idag blir nog inställd! Bara hoppas slalom kommer att kunna genomföras i alla fall!

Jaja nu vet ni hur det ligger till. Jag ska ta mig till Dalvik snart och kolla läget tror jag. Är ju ändå uppe så bara åka dit. Ha en bra måndag och trevlig påskvecka=)

//Markus

Dag 1

Dåså då var dag ett utav tre avklarad. Idag var det storslalom på schemat och resultaten var helt okej! Det gick åt skogen för lite förmånga bara. Men tjejerna imponerade mer än grabbarna idag. Imorgon tror jag dock mer på grabbarna, dom är grymt bra i slalom! Så jag ser framemot morgondagen och är rätt trött efter dagen.
Jag åkte halv sju imorse och kom hem halv sju nu ikväll, så en lång dag idag! Det blir inte heller bättre imorgon då ska det vara prisutdelningar klockan 18 i byn bortanför dalvik så blir en riktigt lång dag imorgon!
Nu ska jag ta en dusch och vila upp mig lite!



//Markus

Träning

Igår var det en grym skiddag! Jg åkte upp till backen vid åtta på morgonen sedan kom jag hem vid åtta på kvällen. Första hade jag slalom träning mellan 08.30-10.30, det var då dåligt väder med snöfall. Efter det stannade jag, Jon-Vidar, Simmi och Björn kvar uppe i backen för att börja göra en skidfilm som dom har som skoluppgift att göra. Det var fortsatt dålig sikt fram till klockan tolv, sedan sken det upp och blev nästintill perfekt väder! Det var massa orörd nysnö stålande sol och ingen vind! Det var helt sjukt underbart! Och det var riktigt svårt att åka ner ifrån backen, men vid halvtretiden var vi tvugna. Då blev det en subway macka och sedan raka vägen till Dalvik för GS träning. Vi tränade där för att mästerskapen kommer att gå där ihelgen. Men snön var lite halv kass och vi kommer stanna hemma och träna idag. Idag så blir det hårdkörning första träningen är jag på väg upp till nu som är mellan kl. 10-12. Sedan ska jag åka ner och ta en lucnh för att sedan åka upp runt två igen och köra träning mellan 15-17 och 17-19. Så blir en lååång skiddag även idag=)



Det här är inte ifrån igår men vädret var desamma fast igår var det en halvmeter
nysnö utanför backarna med!

//Markus

Trevlig helg

Helgen och juniormästerskapen var lyckade för mina åkare. Jag hade fem åkare på pallen under söndagen och tre stycken på lördagen. Så helt klart bra resultat ifrån många! Jag är riktigt nöjd=) Men arrangemangen däremot var mindre bra, långa dagar och dåligt gjort. Sen så blev det inställt på fredagen med. Så det blev ingen parra.

Idag var man tillbaka i vardagen och dubbla storslalomträningar uppe i backen. Vädret var väl inte det bästa med snöfall och lite dålig sikt. Träningarna däremot gick alldelles utmärkt ändå, snön var bra och vi målade banan så att man såg okej. Idag tog jag en lång sovmorgon med klev upp halv elva, det var riktigt skönt och behövdes efter en lång helg. Jag var uppe i backarna mellan 8-17 både lördag och söndag!

I övrigt så flyter allt på, jag hoppas på en vecka med bra träningar så att vi kan fin slipa formen inför islänskamästerskapen som är till helgen! Då blir det mycket folk och en rolig tillställning. Det brukar alltid vara säsongens höjdpunkt och alla är riktigt laddade. Nu ska jag slöa vidare framför tvn och ha en lugn kväll.

Här kommer ett par bilder ifrån helgen.



Besiktning inför slalomen. Inte underbart väder men inte helkasst heller.
Det var i alla fall ett vackert ställe med häftiga berg runtomkring allt!



Tre coola tjejer som gjorde bra ifån sig i sin åldersklass!



Mina grabbar som vann bästa klubb sammanlagt under säsongen i en cup!


Fin dag

Idag bjuder Akureyri på fint väder. Jag var uppe med tuppen idag om jag får säga det själv, var på gymmet redan klockan halv nio! Sedan har jag skickat in jobbansökningar till några ställen. Lunchen idag blev på Blåkannan vilket är ett grymt mysigt ställe med god mat och framförallt grymt kaffe=) Jag tog med mig min kaffe och tog en lite promenad i byn. Det var skönt att bara njuta lite. Nu har jag varit på en liten tur och tagit några bilder. Snart blir det att packa väskan med, för klockan fyra bär det av till UMI. ( isländska juniormästerskapen )





På den andra bilden här kan man se skidområdet och vägen upp.

//Markus

Glass och bad

Glass och bad, det är så man kan sammanfatta Island! Igår kväll var jag och badade efter träningen och idag har jag varit på pizzakväll och sedan käkat glass! Nyttig kväll med andra ord... Men badet är i alla fall grymt, jag var på ett bad en bit utanför byn igår. Låg och njöt i pooler på en temperatur mellan 35-42 grader. Inte dumt alls, man blir lagomt mör efter det kan jag lova. Imorgon blir det en lugn dag, jag kanske ska orka ta mig till gymmet på förmiddagen, sedan blir det att packa lite och göra mig redo för nästa resa. Jag får i alla fall se lite mer utav Island nu, vilket är trevligt. Det tråkiga med det är att man alltid missar helgerna här. Men det blir nog en trevlig resa!
Godnatt!



Imorgon blir det en rolig busstur igen! Den här gången blir den i alla fall
bara på 2 timmar istället för 5=)

//Markus

Onsdag idag

Den här dagen har börjat precis som planerat, innomhusträning mellan kl 8.15 - 9.45. Nu har jag hunnit med att städa lägenheten med. Jag har planerat att göra det idag och jag gjorde det med, mycket duktigt tycker jag själv=)

Nu ska jag göra lite små fix med mitt CV. Ska söka lite jobb tänkte jag, alltid bra att ha lite att välja på. För framtiden kommer springande fortare än man tror. Jag ska söka några tränarjobb och se hur det går. Men jag är inte speciellt stressad för framtiden just nu. Den kommer och allt löser sig nog! Så säger jag alltid. Sommaren har jag däremot inte planerat alls. Det som är viktigt är BEACHVOLLYBOLL resten löser sig!

Resten utav dagen består utav 2 stycken slalomträningar! Känner mig laddad idag och hoppas att snön är okej. Sedan efter träningarna är det pizzakväll med klubben! Det är pizza och nån prisutdelning ifrån ifjol. Ska bli riktigt gott i alla fall!

Vad tycker ni om min nya outfit på bloggen då?!



Här är en vy ifrån helgen! Vi bodde i en fin liten fiskeby.



Vi stannade till i myvattnet på vägen hem för pisspaus. Jag passade på
att ta en bild av det underbara vattnet med en temperatur på cirka 40 grader=)

//Markus

Ny stylad blogg

Sådär ja, nu har man en ny stylad blogg då=) Och för det får jag förstås tacka min bloggdesigner Isa Hellström! Tusen tack Isa=) http://isabellehellstrom.blogg.se/ även hon bloggar och gör det bra, så ta en titt!

Annars är det fullt upp just nu, mycket som händer och sker. Vilket förstås är jättekul. Helgen spenderades på Islands östkust för två FIS tävlingar på ett ställe som heter Oddskar. Helgen bjöd inte på något strålande väder eller bra snö men tävlingarna kördes med blandade resultat ifrån mina åkare. Men dom fick godkänt i alla fall. Stället däremot var jättevacket, på fredag när vi kom så var det strålandesol. Då såg man vilket enormt grymt landskap det var där med höga berg som gick rak ner i fjordarna. Så jag sammanfattar det som en trevlig skidhelg, trots dåligt väder.

Den här veckan blir kort i Akureyri för min del, på torsdag så drar jag iväg på isländska ungdomsmästerskapen med 19 stycken åkare. Det är i sicklafjordur, ett litet ställe men som tydligen ska ha bra backar.

Idag har jag även gjort comeback! Min första GS tävling på över 3 år. Det gick över förväntan och jag slutade på 4:e plats=) Det var en klubbtävling men Björgvin Björgvinsson var med som är islands bästa åkare. Så var kul att se att man inte var klapp kass i alla fall. Jag var totalt 4.48 sekunder efter han vilket jag ser som godkänt=)
Jag ska bli bättre på bloggen nu!



Här är en bild ifrån helgen där några åkare bjöd på en fin gruppbild!



Här är jag och min rival, Björgvin! Tyvärr så blev det ingen vinst för mig.
Men han gick hem med segern istället!

Det var i alla fall kul att tävla igen=)

//Markus

TIMRÅ!



Timrå till slutspel! Härligt!!!
Hur var det nu? Vilka var storebror?? Modo = lillebror!!!

//Markus

Ensam igen

Jaha då var man ensam igen då. Det har varit jätteskoj att ha haft mor och far här i några dagar, men de är skönt att vara själv med. Nu är det full rulle och imorgon bär det iväg till östkusten för 3 stycken tävlingar. Det ska bli skoj att se åkarna tävla igen, det behövs verkligen, har varit alldelles för lång tid utan tävlingar nu. I akureyri är det fint väder men det är på tok för varmt. Snön uppe i backen är mjuk och svårt att få till bra träningar just nu. Så idag blir det lite löpning i det fina vädret istället för skidåkning. Nu ser jag framemot veckorna som kommer med mycke tävlingar och fullt ös. Sen runt påsk får jag jobba som turistguide igen då först Elin och Peter kommer för att sedan bli avlösta utav Daniel och Viktor. Jag tror alla kommer att uppskatta island och dess lite speciella natur. Ni ska få lite mer bilder ifrån turistveckan nu....



Skidåkning i fint väder, det satt långt inne men tillslut fick dom se lite sol och fina fjäll.



Som sagt... TURISTER.... hänger på stavarna och är trött efter varje åk.



Mamma fick även en ridtur med Halla.

//Markus

Turister på plats...

Jag har varit väldigt dålig här ett tag nu, men jag skyller på att jag har två turister att ta hand om. Mor och Far är nämligen här på besök. Men tyvärr har dom haft riktigt otur med vädret, har blåst jätte mycket hela helgen. Idag vände de i alla fall och vi hade en jättefin dag i backen! Vi har kunnat göra andra saker än att vara i backen trots de dåliga vädret. Vi har badat, både på badhuset och i myvattnet. Det var riktigt vackert i myvattnet, häftigt naturbad och häftig natur där med. Så just nu jobbar jag mest som turistguide, men det är kul att ha besök och dom gillar island faktiskt.



Som ni ser så har dom det fint i vattnet=)



Här var vi och kikade lite på massa bubblande vatten och massa rök som
kom upp ifrån marken.

Jag får komma med fler bilder och uppdateringar!

//Markus

Yippie

Måste ju även visa den fina lilla artikeln om mig i yippie.

http://www.yippie.nu/wordpress/wp-content/plugins/page-flip-image-gallery/popup.php?book_id=37


Där kan ni läsa och se mig med, inte illa...

//Markus

Big Jump!

Måste ju även visa upp mitt bygge utav big jump förra veckan. Det blev ett riktigt bra hopp med en grym landning på cirka tre pistmaskinsbredder. Riktigt skönt hopp, invigningen blev i lördags med en så kallad hopptävling som blev mindre lyckad, på grund av dåligt arrangemang. Men kul var det trots tätt snöfall, och det blev mer öppenhoppning för alla som ville. Så här ser det ut i alla fall.



Det ser dock bra mycket mindre ut på bild. Platån är runt 9 meter.

//Markus

Go go go

Just nu är de bra tider. Dagen idag har varit en grym dag, jag har hunnit med så mycket skoj. Först var det välbehövlig träning på gymmet sen lite lunch innan jag drog upp i backen. Jag åkte dit strax efter ett idag, svårt att vänta längre när det är vindstilla sol och nollgradigt ute! När jag kom upp till fjället var de så sjukt fint att jag bara var tvungen att göra som ett gäng andra hade gjort, nämligen gå upp till toppen. Det tog cirka 30 minuter att gå upp, men efter det åket i grym snö och stårlande sol så kan jag säga att det var lätt värt de! Åket var helt enkelt grymt, det var fortfarande grym pudersnö men nu kunde man nästan sväva på den istället för att sjunka igenom allt. Riktigt skön känsla!

Efeter 6 timmar i backen med två bra storslalomträningar och ett grymt friåk så blev det middag hos en åkare för att sedan åka och klättra med henne. Det var riktigt kul att klättra lite igen, men är helt slut i underarmarna nu.
Så dagen har varit fullspeckad måste jag säga. Ännu en bra dag i akureyri!



Det här är uppe på toppen och utsikten norröver!



Här är jag genomsvettig och trött efter 20 minuters powerwalk upp till toppen.
Man kan även se staden nere i bakgrunden.



Här är jag nästan uppe, bara sista branten kvar att vandra, men jag var tvungen att stanna
och ta en bild på denna grymma vy!

Nu hoppas jag på lika fint väder imorgon, då blir det att gå upp igen och åka ner på den södra
sidan som ni kan se början på här på den sista bilden. Det är brantare åkning men lite kortare.
Men det bästa skulle vara att få lägga första spåren ner där.

//Markus

RSS 2.0