Crans Montana

Nu är jag på plats i Crans Montana och har varit det i 3 dagar. Det är dock kasst internet och det har varit fullt upp nu första dagarna så jag skyller den dåliga uppdateringen på det!

Annars är allt kanon här, fint ställe och nästan perfekt väder. Det har varit sol alla dagar sedan jag kom ner hit till Schweiz, så man ska väl inte klaga.

Resultaten är väl inte lysande just nu, men de är som de är...

Och jag kan inte lägga upp bilder på grund utav kasst internet, men jag tar mycket kort och det är vackert här så bilder kommer =)

//Markus




Les Crosets - Gstaad

Nytt ställe igen. Först åkte vi ner till Les Crosets för att träna och tävla, vi tränade måndag och tävlade tisdag och onsdag där. Planen var först att stanna där veckan ut och träna, men det var dock lite för mycket sten i backarna för att det skulle fungera. Istället packade vi ihop efter tävlingen igår och drog vidare hit till Gstaad området. Vilket visade sig vara ett bra beslut. Vi bor i världens lyx by på ett kanon hotell. Igår var det fyra-rätters middag och frukosten imorse var inte dum den heller.

Idag har vi kört en slalom tävling i Schönried, det är ett utav alla 100 områden här... Sjukt mycket skidliftar överallt och riktigt fina backar. Runt byn vi bor i nu är det säkert 10 skidområden inom 5-10 minuters bilfärd.

Så allt går fint här nere i Schweiz och livet rullar på. Vädret ska man inte heller klaga på när det nu var fjärde dagen i rad med strålande sol...

Måste även nämna att jag blivit stolt morbror till en liten flicka! Hon föddes igår och önskar såklart Elin och Peter lycka till med allt! Riktigt skoj :D Jag ska försöka göra mitt jobb som morbror och skämma bort henne så mycket jag bara kan!



Så här såg det ut i Les Crosets igår, ett jättefint område som även det var stort. Man kunde åka skidor mellan Frankrike och Schweiz där, så innan andra åket igår passade jag på att ta en sväng över till Frankrike och kolla läget.



De här är från starten utav dagens slalomtävling i Schönried. En bra tävling som tyvärr gick midre bra för mina åkare då bara en utav 6 kom i mål... Imorgon blir det storslalomträning här i området.

Ska iväg och hämta upp mitt kamerabatteri som är på laddning nu, så jag ka ta lite bilder den kommande veckan!
Sedan vänta in en ny fyra-rätters middag.

//Markus

Schweiz

Nu så, nytt land och galet bra väder... =) Schweiz har under första dagen visat sig från sin fina sida, vi har haft en bra dag i backen med lite Slalom träning. Ska bara visa hur det såg ut idag, sedan är det sängen som gäller eftersom det är race imorgon. Men jag har det fint härnere, utom att jag saknar Elin så sjukt... Men dagarna är fullsmetade och de är fullt ös hela tiden så jag ska nog överleva i Alperna i 2 veckor =)



Så här såg det ut under dagens träning! Inte illa va?!

//Markus

Hejdå Island

Nu är det hejdå Island på 2 veckor... Och även hejdå Elin på ett tag............ Usch känns tungt nu när vi har spenderat en månad tillsammans! Men vi har haft det toppen på alla sätt. Mycket äventyr här på Island och massor av roliga upplevelser. Så jag är riktigt nöjd över tiden vi haft tillsammans nu och hoppas att det inte dröjer allt förlänge innan vi ses igen.

Men imorgon bär det av till Schweiz. Först 5 dagar i Les Crousets och sedan en dryg vecka i Crans Montana. Det ska bli ett härligt äventyr det med. Så får väl se hur det är med internet därnere... Det kommer ni nog se här.

Nu ska jag och Elin ut på förhoppningsvis grym middag här i Reykjavik innan det är dags att bädda ner oss och sova tidigt, eftersom flygbussen går 04.35 imorgon.... Idag har vi i alla fall haft en underbar dag med shopping ( i alla fall shoppingförsök) och nu är vi nyss hemkommna ifrån 4 timmar ute på Blå lagunen! Härlig upplevelse det med =)

Nog för den här gången.



Hejdå ifrån oss =)

//Markus och Elin

Skitväder...

Jaha då var det här igen då, skitvädret! Igår eftermiddag/kväll hade jag två kanonträningar med bra förhållanden och -8 grader. Nu idag när jag vaknade så var det +7 grader och rätt mycket vind. Man kan ju inte säga att det är uppmuntrande direkt! Så jag är väl inte allt för hoppfull att vi ska kunna träna idag. Tur i alla fall att jag har Elin kvar och då får lite mer tid med henne istället. Idag ska vi ut på byn och kolla om vi hittar någon trevlig shopping. Och i eftermiddag ska Elin ut på en ridtur medans jag är på träning. Så blir nog en bra dag ändå!

Men dagarna rullar på snabbt nu och snart bär det av till Schweiz för mig och Sverige för Elin. Känns lite halvtungt att hon ska åka hem igen. Nu har jag ju blivit van att ha henne här. Det är alltid lika trevligt att komma hem ifrån backen när middagen står serverad och någon väntar på dig. Det är sån stor skillnad mot att alltid vara ensam här, det kan bli rätt trist ibland måste jag säga. Men nu ska jag njuta av våra sista dagar tillsammans på ett tag och bara ha det bra. Samt göra mig redo för JVM med såklart. På fredagkväll flyger vi ner till Reykjavik för att vara där under lördagen, sedan på söndag så drar vi vidare.

Det finns massor med bilder jag skulle kunna lägga upp nu eftersom Elin är flitig med kameran, så ska väl kunna hitta något trevligt att visa i alla fall! =)



Elin jobbar stenhårt på carvingtekniken! Synd att jag inte har samma pedagogiska talang som en viss "Pecka" då skulle hon varit världsmästare vi det här laget.



Vi hann även med ett resturangbesök i helgen på Rub 23. Ett riktigt fint ställe med bra mat!



Kryrkan mitt inne i stan.



Det har bara blivit en bowlingmatch än och resultatet behöver vi kanske inte prata om...



En fin vy ifrån myvattnet.

Nu är det dags för en tur på byn!

//Markus




Vilken dag!

Helgen blev lyckad, det var bra väder för första gången på 5 veckor och tävlingarna gick fint. Resultaten är jag väl halvnöjd med i alla fall, det var lite för många urkörningar för att jag skulle vara nöjd. Men många utav mina åkare förbättrade sina punkter.

Idag var det min lediga dag. Jag har sällan varit så aktiv på en ledig dag förut om jag säger så... Det blev en tur till Myvattnet. Jag behöver nog inte skriva så mycket om dagens tur utan låter bilderna tala istället =)





















Fullt ös hela dagen med grymt härligt väder med! Solen sken i nästan 5 timmar idag, det var ett tag sedan om man säger så. När vi kom hem ifrån våran lilla tur så tog vi oss upp i backen med och avslutade äventyren där.

Bra dag!

//Markus

Fredag!

Dagarna rullar på alldeles för snabbt här nu... Bara en vecka kvar med Elin snart. Men men, det är bara att njuta utav tiden. Och nästa vecka kommer det väl hända mest saker med. Först nu i helgen blir det väldigt mycket tid uppe i backen. Det är nämligen tävling här och då blir det alltid långa dagar. Men sedan efter helgen har vi massa skoj som vi ska hinna med. Den här veckan har väl inte innehållit några större utflykter. Utan mer en härlig vardagslunk. Vi äter gott och njuter av varandras sällskap mest. Igår var vi på bio och såg The Tourist. Rätt bra film måste jag säga.

Idag ska jag upp i backen ganska tidigt för träning och förbredelser inför helgen så det står inte allt för mycket annat på dagsschemat. Vi har tagit en lång sovmorgon och bara slappat. Helgen kommer bli spännande med för min del, ska bli riktigt skoj att se hur åkarna står sig på tävling nu. Träning inför har väl inte varit den bästa men jag tror att det kommer gå ganska bra ändå. Idag på träningen ska vi köra en lätt slalom och bygga upp lite självförtroende. Uppe i backen är det rätt mjukt efter allt snöande men jag tror ändå vi kan få till ganska rättvisa förutsättningar under tävlingarna.

Mycket som sker just nu och jag har en del att tänka på. Jag ska även åka ner till Schweiz nästa helg och stanna där i 2 veckor för JVM. Ska bli riktigt skoj att få åka ner till alperna igen och vara med på en stor tävling. Men självklart så är det ju lite planering som måste göras nu innan. Så jag ka ju sammanfatta allt med att det är lite mer action än vanligt för mig just nu =) Vilket jag självklart gillar!



Elin har hunnit med att träffa några islandshästar den här veckan med, nästa vecka blir det nog även en ridtur.



Hit går vi och tar oss ett kvällsdopp nu och då =)



Det är riktigt härliga bad kan jag lova!

//Markus

Nytt år, nya möjligheter!

Nu har det varit riktigt dåligt med bloggandet ett tag. Först hade jag jullov i 11 dagar och då orkar man ju inte skriva. Sen så var det full rulle hela julen med. Det var volleyboll, fika, slalom, fest, hockey och massa annat. Det var en underbar jul! Bästa på länge.

Nu är jag tillbaka på Island igen och har varit här i en vecka. Det är nästan som vanligt förutom att jag har lite sällskap nu vilket är underbart! Min Elin är här och hälsar på i några veckor. Vi har det kanon! Allt är toppen förutom vädret som har varit galet. Men det börjar man vara van vid nu... I fredags blev vi helt insnöade, det fanns inte en chans att komma ut med bilen den dagen. Istället så blev det ett härligt Jeep-äventyr med Tomas. Han har en sjukt stor Jeep som vi var ute och lekte med, han körde på ställen som man trodde var helt omöjliga att köra på. Ett exempel får ni här:






Det syns inte så bra på bilderna, men snöhögen vi åker över här är cirka 3 meter hög.



Så här såg det ut vid lunch när vi försökte ta os ut...De här är utanför min dörr.



Det här är Elin mitt inne i byn =)



Här har ni en bil som står parkerad, så såg det ut överallt och många hade mycket jobb innan dom fick ut sina bilar, även jag hade ett fint träningspass innan jag kunde komma ut med bilen.

Men annars så har vi det trevligt och mysigt. Vi badar, äter goda luncher (blå kannan) och flänger runt lite. Till veckan blir det en tur till myvattnet för lite äkta naturbad, sen ska vi försöka komma oss ut på en liten ridtur med.

Ne nu ska vi iväg och ta ett kvällsdopp i 40 gradigt vatten igen =) Jag ska försöka uppdatera lite bättre hädanefter!

//Markus med sällskap




Ursäkta mig

Jag ber om ursäkt för det långa uppehållet på bloggen men ska ta mig tid senare idag eller imorgon och ger er en liten uppdatering.

//Markus

RSS 2.0