SLUT!

Då var det över då.........Känns tomt, roligt, konstigt och bra! Jag vet inte riktigt hur jag känner, men känns i alla fall bra att jag kommer tillbaka! Detta halvår har varit sjukt nyttigt och bra för mig. Jag har varit mycket för mig själv och kan tänka på vad jag själv vill. Jag brinner verkligen för skidåkning och älskar att arbeta med människor. Så jag tor jag har ett drömjobb för tillfället. Jag ser verkligen framemot sommaren med! Ska bli riktigt härligt att bara vara ledig utan planer och bara ta dagen som den kommer! Ja fy, nu är livet fint! Jag saknar verkligen Sverige, familjen, vänner och språket! Ska bli så skönt att snacka svenska igen.

Det här är sista kvällen i lägenheten med, den har spenderats tillsammans med Jon-Vidar. Vi har bara snacka skit och käkat pizza! Imorgon ska jag åka bil med Karens föräldrar till reykjavik. Jag tror vi ska åka runt fyra tiden så jag har lite tid att packa klart och städa imorgon med. Fast känner att jag börjar få ganska bra koll på allt ändå!

Sedan är det bara att hoppas att flyget går på onsdag, idag har dom inte flugit på grund utav vulkanen! Så bara hålla tummarna. Men jag kommer nog hem, kanske inte på onsdag men nån dag i alla fall.

Så, dags att avrunda den här bloggen och säga tack för mig! Jag hoppas verkligen det har funnits något intressant att läsa och se under vintern. Jag tackar alla som följt mig och hoppas ni hänger med nästa vinter med om jag bloggar då?! Det är över för nu och icelandbaby tar en semester! Jag ska avsluta med ett par bilder...




Det här är hela min grupp som jag tränat i vinter, det är ifrån avslutningen i lördags!




Här är jag och Jon-Vidar med de åkare som vi valde att ge priser till för deras instats under den gångna säsongen.




Avslutar med en fin vy av Akureyri och Hlidarfjall!

Thanks for this season!

//Markus

Semester!

Då var sista veckan gjord och skidorna ska nu få vila några månader! Det har varit en riktigt lång och bra vinter. Självklart har det gått upp och ner och vädret har inte alltid varit på topp. Men om jag ska sammanfatta mitt första år på Island så måste jag säga att jag är ganska nöjd. Jag tror dock att nästa år kommer bli bra mycket bättre. Nu känner jag alla i klubben, jag vet hur jag kan jobba och kan bara köra mitt eget race. Jag ser redan framemot att göra allt bättre för nästa år och se så att alla åkare tar ytterligare steg framåt! Jag har nu 3 dagar kvar på ön innan jag landar på svensk mark igen... Det ska bli riktigt skönt, men nog kommer jag sakna livet här med. Framförallt alla härliga bad som finns här!

Idag har vi haft avslutning med gruppen. Den blev grymt lyckad och vi hade sjukt kul! Först åkte vi och spelade lasertagg i en skog en bit utanför byn. Vi var två lag och sprang omring i en liten skog i en timme och sköt varandra med lasergevär! Helt galet jobbigt var det men alla hade riktigt skoj. Efter det åkte vi till ett bad och var där en timme och bara slappa. Sedan var det dags för middag, det bjöds på grillat som var riktigt bra. Vi hade även lite prisutdelningar och tal med mera. Jag är i alla fall nöjd med dagen och säsongen.

Nu är det bara att börja ta tag i allt det jobbiga som måste göras innan jag ska åka hem. Packa och städa! Usch det är en del att göra och så lätt att bara skjuta det framåt hela tiden. Men imorgon när jag vaknar är det bara att börja tror jag!

Då tror jag att jag har gjort min sista arbetsdag för ett tag, nu ska det bli skönt att bara släppa allt ett tag. Jag ska ta det riktigt lugnt i sommar och bara njuta!

Det kommer nog något till inlägg innan bloggen tar sommarlov eller lägger ner... Får väl se hur det blir.
Men skoj att det funnits några som har velat följa min tripp här på Island.
Det är ett riktigt coolt land som är värt ett besök!



Det finns oändligt med sjuka vyer och jag ska försöka ladda upp lite bilder här
innan jag lägger ner bloggen...

Trevlig helg!

//Markus

Slutet närmar sig

Slutet på säsongen börjar närma sig fort nu. Det är bara 2 skiddagar kvar och på onsdag så lämmnar jag ön för ett tag med. Jag börjar faktiskt känna att det är behövligt med ett break, det har varit två hårda veckor nu och det börjar bli lite svårt att hålla motivationen uppe. Men de sista två dagarna nu kommer nog bli riktigt roliga eftersom jag håller på att bygga om hela backen till en skicrossbana! De ska bli riktigt skoj att se alla och bara ha skoj tillsammans! Så jag hoppas det blir lyckat. Sedan så blir det en rolig avslutning på lördag med.

Annars så rullar livet på och jag ser framemot att komma hem för ett tag. Nu är det bara att försöka avsluta med flaggan i topp och njuta utav sista veckan på ön.



Jag börjar även inse hur bra halvår jag har haft här...

//Markus

Sista skidveckan...

Jaha då var det dags att börja avrunda säsongen och köra en sista vecka på skidor! Det har varit en låång och härlig säsong. Jag har lärt mig ett och annat också, tillexempel att vädret på Island kan man aldrig vara säker på! Det svänger nå så sjukt fort ibland och man kan nästan bli tokig. Men våren har varit grym i alla fall=) Nu är det bara hoppas på att den här veckan kommer fungera bra så att man kan sluta med flaggan i topp. Jag planerar att köra lite skicross i slutet utav veckan, vi ska bygga om backen vi tränar i till en skicrossbana och ha lite skoj! Och som det ser ut så börjar veckan kanon, det är strålande sol och vindstilla. Så jag ska åka upp i backen efter tolv och förbreda allt. Sedan kanske skaffa lite mer solbränna med... Ha en bra vecka så ses vi i Sverige nästa vecka!



Avslutar med en härlig bild ifrån Tärna tiden då jag och Maths ofta var ute och matade renarna i skogen!

//Markus

Bilder!

Dags att ladda upp några sköna bilder ifrån förra helgen! Vädret var på topp och vi hade ett par grymma timmar i bigjumpet! Det var en dag som var perfekt!



Sippi med en backflip!



Bjössi med en skön 360!



Vädret var som sagt grymt, så underställen åkte av i ett par hopp!



Jag i en frontflip 180!



Här gör jag en switch 900... med en fin vy i bakgrunden!



Sippi med en 360 split!



Jag med en switch 360 =)



Jag med en rodeo 540 (en sidovolt med en halvskruv).
Skön bild blev det i alla fall! =)



Tre glada grabbar efter en lyckad hoppdag!

//Markus

Helg och vila

Veckan har varit rätt hård och det är skönt med helg och ledighet. Igårkväll tog jag det bara lugnt och kollade på en film och sommna i soffan! Idag ska jag städa och gå på en dansshow sedan middag hos Thorunn ikväll. Sedan när jag får ork så måste jag börja göra lite träningssheman inför sommaren. Dessutom göra klart alla listor innan jag åker. Så visst finns det saker att göra, bara att ta tag i det med.

Skoj att ni tycker det är kul att jag ska stanna här på ön! Och Maths det krävs nog mer än ett år till innan jag är tjockare än dig!!?? Fast du ligger ju i lite mer hårdträning än mig kanske... Fast du vet att jag kommer ikapp på ett par veckor igen :P Så ingen idé att vara kaxig!

Jag ska sätta mig och ladda upp lite bilder ifrån bigjumpet förra helgen med, fast det får bli senare idag eller imogon!

Här är en kvällsvy ifrån igår!



Trevlig helg!

//Markus

Island 2010/2011

Jaha då var det klart då! Jag kommer bli här i Akureyri även nästa säsong! Känns rätt bra faktiskt, skrev på ett kontrakt idag. Så det blir Sverige i 3 månader och sedan tillbaka hit och ladda för nästa säsong. Det är inte ofta jag vet vad jag kommer att göra ett år framöver så det är riktigt skönt. Nu kan jag planera lite och känna lugnet. Men ska bli riktigt skönt att vara hemma några månader med och bara må fint på stranden! Så ännu ett viktigt beslut i livet är taget. Nu är det bara hoppas att de här var ett bra beslut med!? =)
Trevlig fredagskväll på er alla!



Skidåkning i fint vårväder!

//Markus

Torsdag idag!

Torsdag idag och träningsveckan rullar på som planerat! Det är dock cirka 15 grader varmt ute och det känns som sommar. Jag kan gå i T-shirt ute och gräset börjar bli ganska grönt här nere i byn. Men vad gör det, när man kan åka skidor för fullt uppe i backen?! Idag blev det dock lite mjukt på eftermiddagen... Jag hoppas på bättre snö imorgon och tror det kan bli okej. Det ska dock bli riktigt skönt med fredag och sedan helg. Jag har en del att fixa innan jag åker hem så bara börjar ta tag i det... Sedan är ju inte jag van att behöva ställa väckaren och kliva upp varje morgon...Det har varit lite små tugnt men man ska väl inte klaga.

Här är ett par bilder ifrån när vi hoppade över vägen upp till backen för tre veckor sedan!










Så kul hade vi en måndagsmorgon för några veckor sedan =)
Som ni ser så är det ju en liten bit över till landningen.... Men skoj var det!

//Markus

Ny klippt!

Japp då var de gjort då... Efter cirka 7 månader så fick håret ryka. Det började bli lite långt så jag tyckte det var dags. Dessutom så är det ju efter 1:a maj och det är tills dess jag brukar spara håret i vanliga fall... Detta på grund av att den sista tävlingen för säsongen alltid brukar vara då.

Här kommer före och efter bilder...





Så blev det, skönt att vara av med allt hår.

//Markus

Träningsvecka!

Den här veckan är en träningsvecka. Åkarna har tagit ledig ifrån skolan och vi åker skidor hela dagarna! Veckan har börjat strålande, vi har haft två bra skiddagar med mycket åkning. Idag var det 15 grader varmt och strålande sol! Så då klagar man inte när man måste stå uppe i backen hela dagen... eller?! Vi kommer att träna den här veckan under dagtid och nästa vecka på eftermiddagarna. Sedan är säsongen över och jag åker tillbaka till Sverige! Det ska bli skoj att komma hem igen, men samtidigt svårt att lämmna allt här... Det har varit ett riktigt lärorikt och roligt halvår. Jag älskar jobbet och får ta stort ansvar. Jag har svårt att se ett bättre jobb. Men nu är det snart sommar och då ser jag framemot att lira beachvollyboll på smitta istället! Nu hoppas jag på att veckan fortsätter som den börjat så att jag får avsluta säsongen på ett bra sätt.

Ha det bra hemma i våren, så fortsätter jag skidsäsongen lite längre!



En bild ifrån idag, det är jobbigt med vårskidåkning när man måste åka skidor
utan tröja...

//Markus

Grym helg

Jaha de slutar aldrig... Det är fortsatt perfekt väder ute och det är svårt att hålla sig ifrån backen då! Den här veckan skulle ha varit en ledig vecka utan skidåkning. Men för min del har det blivit en del hopp och lek i alla fall. Idag har jag haft en perfekt dag i backen! På förmiddagen tog jag några långa härliga åk i riktigt bra före. Sedan begav vi oss till hoppet och fixade till det för att sedan spendera hela eftermiddagen där och bara ha skoj! Det blev bra film och fina bilder som jag får återkomma med. Vi har filmat tre fyra gånger nu och förhoppningsvis ska det kunna bli en liten film snart! Det ska bli riktigt skoj att se den!

Igår var jag på en utflykt. Jag gick upp på Sulur, vilket är berget som man ser ifrån hlidarfjall. En topp på 1230 meter! Det var en hård men härlig tripp upp som tog cirka 2 timmar och 20 minuter. Utsikten var sjukt därifrån och jag började inse hur mycket fjäll det finns i området här! Vädret var såklart lika perfekt som alltid den senaste veckan!
Ojojoj det är såå härligt! Vinter vill liksom aldrig ta slut, eller det är ju varmare ute men snön ligger kvar uppe i backen och på fjällen! Så det kommer nog att bli riktigt bra träningsveckor här framöver!

Ha en trevlig 1:a maj allihopa!



Här är jag på toppen utav Sulur! Ni kan se Hlidarfjall och Akureyri i bakgrunden!

//Markus

RSS 2.0