Puuuddeeerrrr!

Snacka om PUDER!!! Jag har aldrig varit med om nått liknande, trodde inte det var möjligt att få åka sån här puder. Det är säkert drygt 1 meter nysnö som har kommit de sista dagarna och vilken snö! Både igår och i onsdags så åkte vi puder hela träningarna. När man åker så kan det vara svårt att andas. Snön flyger över ansiktet och man kan knappt se något. Men vad gör de, när känslan av att sväva fram i lössnö bara sprider sig genom kroppen=) Jag har svårt att sätta ord på det men trodde inte de var möjligt att åka sån här snö på island! Dom säger att det liknar snön som kommer i japan, när golfströmmens vindar tar en längre väg så blir snön så torr och lätt som dom kan ha borta i japan. Unik snö med andra ord! Jaja svårt att berätta om det i text, men alla ni som åker skidor skulle älska det här=) Dessutom så byggde vi ett litet hopp i onsdags och voltade ut i pudersnön=) Sjukt härligt när man knappt känner att man landar...

Idag däremot har jag redan varit uppe i backen i fyra timmar, vi håller på att bygga ett grymt bigjump för en liten tävling imorgon. Så skidlivet kunde inte bli mer härligt just nu. Hoppet ska färdigställas ikväll efter träningen men förhoppningsvis kan killen som jag bygger det med fixa det. Så att jag kan åka hem och se damernas slalom.

Nu blir det att äta lite innan jag ska upp i backen igen, denna gång för att försöka genomföra en storslalomträning i denna mjuka snö, får väl se hur det går...



Så här var det efter varje åk, kallt men sjukt värt det! Det skulle suttit fint
med en snorkel faktiskt...



Och så här fint var det på morgonen idag under bigjump bygget.

//Markus

Ön igen då...

Jaha då var man tillbaka på ön igen då. Jag får ursäkta för kass uppdatering men hotellet i åre bjöd inte på någon lysande internetanslutning. Nu ska de bli bättre igen i alla fall. Jag ska väl försöka sammanfatta resan med, och de är ju inte så svårt! KUNG! Allt var bra och allt gick som jag ville förutom de två sista dagarna då som blev inställda. Riktigt trist var det eftersom att storslalomträningen hade gått kanon under veckan. Jag tror att alla mina åkare hade haft en bra chans att gör punkter. Men men de är inget man kan göra åt iskallt väder...Men som jag sa till mina åkare, de är svårare att hitta bra träning än bra tävlingar. Och bra träning har vi haft! Alla presterade bättre än vad jag tidigare sett och de hjälper verkligen att ha träningar på dagarna och kunna ha filmanalys på kvällarna. Så touren blev lyckad i alla fall måste jag säga. Jag tror dessutom att alla gillade sverige, men kanske inte så konstigt de?!

Jag är nöjd med att ha fått vara i sverige en vecka jag med, det var jättekul att få träffa massa som man kände och hänga på den svenska fis-touren igen! Jag hade även en trevlig eftermiddag med Virre, vilket var riktigt kul. De var länge sedan vi hängde med varandra och vi hade en rolig eftermiddag i backen.

Nu blir de att hitta vardagen igen och göra det så bra som möjligt här! Föröka att få till lika bra träningar här som i sverige och även ännu mer träning. Men just nu så kan de bli lite svårt eftersom de snör som bara den... Har gjort så de senaste dagarna med har jag fått höra. Nu är det säkert runt en halv meter snö nere i byn igen, så de ska bli skoj att se hur de ser ut uppe i backen. Nu blir det världens senaste frukost efter tolv härliga sömn timmar. Dom var dock välbehövliga eftersom jag hade varit uppe i 23 timmar och kört hela natten innan...



Så här bra hade jag det under träningarna i åre...



Jon-Vidar njöt han med!



Åre ifrån sin bästa sida.




Så här fint var det när jag och Virre gjorde åreskutan osäker=)


//Markus

Tisdag

Tisdag idag och träningen rullar på helt enligt planerna här i Åre. Det känns riktigt skönt att det fungerar som jag tänkt mig. Sverige är ett land man kan lita på. Idag har vi kört två stycken storslalomträningar först mellan 9-11 och sedan en lång lunch och därefter pass nummer två mellan klockan 13-15. Idag höll vi till i WC-backen och körde ihop med östersund. Snön var bra och träningarna var lyckade.
Det är riktigt bra för mina åkare att få åka hela dagarna. Dom behöver den här träningen och jag tror att alla gillar åre riktigt mycket. Dagarna för mig går riktigt fort och det känns aldrig som att jag kan varva ner. Men vila kan man ju göra när man blir gammal. Nu gäller det att utnyttja tiden vi har här och göra det så bra som möjligt för åkarna!
Nu blir det en dusch och sedan middag och lite filmanalys ifrån dagen.

//Markus

Åre

Nu är järvsö avklarat och vi är i åre. Dagen ser ut att bli kanon, solen är på väg och minus fem i luften... Man ska inte klaga. Järvsö bjöd på strålande väder alla tre dagar. Kanske lite små kallt på förmiddagarna men solen värmde skönt under dagarna. Ska försöka hitta lite tid att blogga igen, men dagarna är riktigt fullspeckade just nu. Idag ska jag ta upp hela gruppen på toppen och sedan blir det storslalomträning mellan klockan 13-15. Här kommer en gruppbild ifrån järvsö.



Som ni ser så har jag det inte lätt, det är alla dom här jag måste hålla koll på hela tiden.

//Markus

Sverige!

Nu så börjar jag bli klar med allt inför resan. Det har varit en hel del att fixa, speciellt med alla bokningar och betalningar med mera. Men nu är det bara lite packning kvar. Sen bär det av mot ett riktigt bra land! Tyvärr så blir det ingen visit i härnta, men järvsö och åre får duga det med. Ska bara bli skönt att kunna snacka svenska och känna sig som hemma igen. Det kommer förhoppningsvis bli grymt och jag hoppas på att allt klaffar som jag vill! Men de löser sig alltid, jag är inte så nervös. Allt blir nog bra mycke lättare än i frankrike där dom inte ens snackar engelska...Så blir nog bra! Nu blir de att packa klart sen äta och flyga iväg=) tjoho!



Men det här stället är inte så dumt det heller... Så här såg det ut på söndag
under storslalomtävlingen.



Och så här roligt har jag på dagarna när jag glider runt i byn. haha!

Nu hoppas jag på internet i järvsö och åre, men jag tror inte riktigt på järvsö.

//Markus

Vad sker?

Nu börjar jag gilla de här landet! Solen lyser varje dag numera! Och ingen vind och lagom med minusgrader=) Man kan ju inte klaga direkt. Träningen igår gick kanon med och jag hoppas på en till bra träning idag så att åkarna är iform inför sverige turen. Det kommer verkligen att bli lärorikt för dom att tävla utanför landet, det behövs kan jag säga.
Dessutom så tror jag att allt börjar bli klart inför resan, det känns som att jag har koll på det mesta nu faktiskt! Ska iväg till Thorunn idag igen och ringa några samtal och se till att betalningarna blir klara. Det här är ännu en bra dag på jobbet skulle man kunna säga=) Men nu komer bilderna som jag inte kunde ladda upp igår.



En schysst utsikt ifrån liften över kvällsslalomen=) Det kändes riktigt proffsigt
med tv-kameror överallt och bra med publik längs hela backen.



Inga dumma fikaplatser de där...men kanske inget för nån som är höjdrädd?!



Jag och två utav dom jag åkte med tar igen oss efter en hård puder repa...



Den lilla svart pricken ni ser imitten utav bilden är jag! Det var kanske de
bästa åket någonsin!

Ja, nog för idag, men jag har många bilder ifrån Chamonix. Nu blir det lunch och sedan lite jobb!

//Markus

jao jao

Ja, vad ska man säga, just nu är det fullt ös hela tiden. Helgen var bara bra. Det var grymt väder och bra tävlingar och åkarna presterade bra. Så jag kan inte vara annat än nöjd. Jag kom nyss hem efter ett möte med föräldrar och åkare som ska till sverige på torsdag. Alla verkade nöjda med planen för resan och jag tror det kommer bli en grym tripp. Lärorikt för både åkarna och mig.

I övrigt så rullar de på fint, har mycket att göra nu och det trivs jag med. Dessutom så har solen börjat visa sig allt mer här på island och vyerna blir riktigt fina här med i det fina vädret, kanske inte riktigt som chamonix, men inte illa alls!
Nu så blir det sängen, i tid för en gångs skull. Så att jag orkar med gymmet imorgon, för det behövs kan jag säga. Har blivit mycke skitmat i helgen. Och lite egen träning den sista tiden. Men vad säger man?! Hellre fet och lycklig än smal och olycklig?! Så brukar då pappa resonera=) I alla fall när det handlar om öl eller inte öl...

Ni ska få ett par bilder till innan jag hoppar till sängs=) Nehe...verkar inte funka att ladda upp just nu men det får komma imorgon istället då...

//Markus


Back on iceland

Dåså nu var man tillbaka på ön igen då. Inte så dumt det faktiskt. Jag har haft en grym vecka i frankrike och haft det jätte trevligt med alla som var med. Jag upplevde även min bästa skiddag någonsin i mitt liv när jag var där. I onsdags så hade jag storslalom träning med tjejerna på morgonen mellan klockan 9-11. Efter det satt jag mig i bilen och körde raka vägen upp till chamonix för att träffa en tjej som jobbade på vårat hotell. Hon tog med mig på grym skidåkning i cahmonix!!! Det var en underbar dag, när vi kom upp med liftern var det först lite mulet, men det gick kanske 15 minuter innan det var grymt fint väder med sol och nästan nollgradigt! Dessutom grymt bra snö. I pisterna var det bra, lagom mjukt före för turiståkning och utanför så kunde man hitta underbar lössnö!! Jag åkte med Emma och hennes tre kompisar, alla kom ifrån sverige och gjorde en säsong i chamonix bara för att åka skidor. Jag måste ge ett stort tack till alla dom för mitt livs bästa skiddag! Jag körde stenhårt i fyra timmar och var blöt av svett efter all puderåkning!
Men de var de värt kan jag lova! ÅÅÅÅHHHH var GRYMT de var!!!!

Så självklart är jag nöjd med min frankrike vecka, om man ska sammanfatta i övrigt förutom min skidåkning så var det även riktigt bra tävlingar. Kanske inte jättebra resultat ifrån våra åkare men okej ifrån några utav grabbarna i alla fall. Dessutom så har dom byggt på sig mer rutin för framtiden och dom har haft det bra i frankrike. Tjejerna kan mer och det kommer att komma resultat ifrån dom också framöver, det är jag säker på. I det stora hela så är jag nöjd med turen. Nu gäller det bara att ladda om här på island i fem dagar innan det bär iväg på nästa resa. Och den går ju till ett underbart land...nämligen SVERIGE!!

Innan det blir avresa till sverige så är det tävligar här i akureyri i helgen, imorgon är det slalom och på lördag storslalom. Imorgon blir det riktigt bra slalom då alla landslagsgrabbar ska köra! Ska bli kul att se hur mina åkare hänger med. Så jag har fullt upp nu med andra ord. Men jag försöker verkligen njuta av varje dag för mitt jobb är helt underbart just nu och jag har sååå kul!
Ni ska självklart få se bilder ifrån resan, men det får nog komma lite eftersom, jag har så många, speciellt ifrån chamonix.



Tjejerna som gör sig redo inför slalomen.



Så här såg slalombacken ut, de snöade ganska mycket undre racet med.
Men det sändes även live på eurosport om det var nån som såg det?!



En fin vy utav Mount blanc, helt sjukt fin utsikt!
Det är uppe på toppen utav linbanan i chamonix.



Här är jag och Emma uppe på toppen. Tack för en grym dag!!!

Nu måste jag åka iväg på lagledarmöte inför morgondagens slalomtävling. Men jag återkommer med fler bilder ifrån frankrike!

//Markus

Les Houches



En grym vy ifrån Les Houches!



Och så här dåg damernas Super G bana ut igår. Inte illa alls.

Det blir herr slalom imorgon och vila för damerna.
Tjejerna presterade inte på topp idag tyvärr, men Kata fick i alla fall med sig ett resultat.
Vi får hoppas på bättre lycka för grabbarna imorgon.
Jag kommer förhoppningsvis med nya bilder imorgon igen om internet vill fungera då=)

//Markus

RSS 2.0