Långa dagar

Jag kan säga att mitt jullov inte är så lugnt som det brukar vara. Det är fullt ös hela tiden och jag har knappt suttit ner och tittat på tv nånting, vilket jag alltid brukar göra på jul. Men det gör inte så mycket eftersom det går samma filmer varje år. Det är i alla fall riktigt skönt att vara hemma och träffa massa folk. Det jobbiga är att tiden går så fort och snart bär det av igen. Fast jag lägntar faktiskt lite tillbaka till Akureyri med, speciellt eftersom det kommit över en meter snö där=) Jag har även hunnit med en hel del sport. Jag har spelat och kollat på ishockey, spelat vollyboll och kollat på slalom.



Här är utsikten ifrån vårdkasen=)



Och här är en bild ifrån timrå-modo. Den slutade såklart med timrå vinst!

//Markus

God Jul

Tänkte bara passa på att önska alla läsare en riktigt GOD JUL=)

//Markus

Vind vind och snö...

Inställt även idag... Väldigt tråkigt! Idag var vi uppe i backen klockan sju igen och väntade på att vinden skulle ge sig lite. Och idag var det bra mycket närmare i alla fall. Vi alla hann sätta på oss pjäxor och kläder och dom startade liften. Men sedan blåste det upp ännu mer igen. Och idag var det inte bara vind utan även en hel del snö. Så ett riktigt oväder med andra ord. Det var så klart jätte tråkigt med inställda tävlingar, jag hade sett fram emot att få se mina åkare tävla. Men givetvis så var det tråkigast för dom.

Nu har jag packa färdigt allt för hemresan och sitter bara att hoppas på att vinden inte blir ett problem för flyget. Det skulle vara grymt segt att inte komma iväg. Förhoppningsvis så är det inga problem.

Det ska bli jätte kul att komma hem till sverige igen och jag ska även stanna i stockholm för att umgås med Elin och Peter i två dagar. Härnösand får vänta på mig till den 23:e. Sedan blir det nästan två veckor hemma innan det bär av tillbaka igen. Det känns som att julen kommer lägligt och det ska bli skönt att bryta av lite. Inte för att jag jobbar ihjäl mig, men det är ju alltid lika trevligt med jul=) 

God jul och gott nytt år island vi ses igen i januari.

//Markus

Inställt

Dagens tävlingar blir inställda. Sjukt tråkigt! Var uppe i backen klockan sju och det blåste cirka 20 m/s. Svårt att köra liftarna då. Det är bara att vänja sig säger alla. Så vad ska man göra?! Gilla läget och hoppas på att vi kan genomföra några race imorgon i alla fall. Dagen kommer bli slött nu istället för full fart... Måste se till att hitta på något. Kanske ska se till att börja packa lite, för imorgon flyger jag harifrån och siktar på sverige igen=) Ska självklart bli skönt att komma hem igen. Det var ett tag sedan. Men numera så snackar Jon med mig om vad vi ska göra när jag kommer hem igen?! Han menar att det här är mitt hem. Och säger att jag kommer bli kvar här... Vi får väl se om hur det blir med den saken.
Aja nu ska jag slöa vidare i soffan och kolla på vinterstudion.
Ha en bra lördag=)

//Markus

Bad

Kvällen blev inte bara ligga hemma och slappa som det brukar blli. Utan det blev bad en bit utanför byn istället. Vilket var riktigt trevligt. Jag och Hattla åkte iväg och tog oss ett kvällsbad. Badet där var inte riktigt lika stort som det här i byn, men mycket fint och fräscht samt varma bassänger kan jag lova. I den "vanliga" bassängen var det 35 grader.
Så min kväll har varit härlig och avslappnande=) Nu är jag riktigt trött kan jag lova!
Så godnatt!



Så här såg badhuset ut... alla bassänger är utomhus=)



Och så här ser ett julpyntat hus ut... helt SJUKT!

//Markus

Dyrt

Dagen första två träningar blev väldigt dyra för klubben måste jag säga. Jag skulle gissa att dom körde sönder mellan 20-25 stycken portar... I pengar så är det en hel del en port kostar drygt 1000 svenska kronor!
Så what to do liksom?! Bara köra och betala. Nu måste jag se till att få i mig lite mat och vila innan nästa träning. Känner mig redan rätt sliten. Imorgon blir det nog lite lugnare. Blir nog bara en träning då. Ska försöka att gå ut och kanske hitta någon julklapp då. Känns bra att höra att man kommer hem till en vit jul med. Det är bara hoppas på att snön ligger kvar. Ne nu blir det käk.



Så här såg dagens skörd utav portar ut... Jag tror dock inte att tjejerna här
gjorde sig skyldiga till så mycket av det...

//Markus

Hård körning

Nu börjar det dra ihop sig inför årets säsongens första tävling för min åkare. Och självklart så har vi börjat köra hårt=) Idag var vi och körde både storslalom och slalom mellan kl 10-13. Om en timme börjar dagens andra pass mellan kl 17-19. Alla kunde tyvärr inte gå ifrån skolan idag men ganska många. Imorgon blir det ännu mer, ska börja klockan åtta med ett gäng och sedan kommer nog dagen fyllas med skidåkning helt och hållet=) Jag kan säga att det känns för mig med, man blir rätt sliten med heldagar uppe i backen. Men jag ska inte klaga nu när vi har grymma förhållanden och strålande väder. Jag har ett helt underbart jobb som jag glädjs åt. Måste åka upp till träning igen nu.





Så här såg min arbetsplats ut idag... är det någon som har en bättre??

//Markus


nice

Kyrka i kvällsljus och lite lampor=)



Nice va?!

//Markus

Söndag

Jaha då har denna söndag snart passerat den med. Jag har gjort så lite denna dag. Har bara legat i soffan och kollat på tv. Men det har varit ganska skönt de med. Är lite trött ifrån gårdagen med. Dom är ju inte rikgtigt friska här, en annan är ju van att gå hem vid två tiden när man går ut. Här stänger krogarna kl fyra. Så det känns idag med kan jag lova. Kvällen var i alla fall lyckad. Först julbord som var jätte bra, det fanns mer kött på deras julbord. Därefter så blev det utgång för första gången här. Jag hade det jätte trevligt och träffade mycket trevliga människor=) Nu ser jag framemot sista veckan innan jul och sedan få komma hem lite. Jag ska nog gå ut på en liten prommenad nu så jag får lite friskluft idag med. Trevlig kväll på er alla.

//Markus

Vart tog vintern vägen?

Som ni säkert kommer ihåg så kom det cirka en halvmeter snö nere i byn för en vecka sedan. Nu är det bara snöhögar kvar lite här och där... Men lyckligtvis så har backen klarat sig okej än så länge. Igår var det däremot inte så kul att träna. Vi hade plusgrader och regn. Idag ser vädret ut att vara bättre i alla fall. Men man kan aldrig vara säker här, det är något jag lärt mig. Igår var vädret som idag, riktigt klart och fint. När jag sedan kom upp till backen på kvällen så ösregnade det... Man kan tro att det är olika länder ibland. Idag hoppas jag i alla fall på en roligare träning utan regn. Sedan så skulle det även behövas en utbildning för pistmaskinsförarna här, ( Tommy jag kan nog fixa jobb åt dig).

Så här lovande ser vädret ut idag!






Som ni ser så kommer inte solen fram helt men den bidrar i alla fall med lite ljus=)

//Markus

Nästan sol

Idag var det nästan sol för första gången på riktigt länge. Det har varit grått väder ett bra tag nu, så det är skönt att se lite ljus igen. Dagen har snart gått, jag har tränat och fixat saker med Tomas. Det ska bli kul med träning idag då det förhoppningsvis kommer att vara bra underlag. Det är nämligen några minusgrader idag och jag tror det var 3 plus igår. Så det har frysit på överallt och är riktigt halt på vägarna. Backen borde alltså vara bra idag med andra ord.
Om två veckor är jag hemma i sverige igen. Ska bli skönt att slippa vara här över jul. Inte för att det är dåligt här utan för att jul är en familjehögtid=) Jag ska försöka bättra mig på bloggen och komma med lite mer bilder.

//Markus

Ny vecka

Ny vecka nya tag. Det är väl så man säger. Som jag sa så kommer den här veckan bli bra mycket lugnare än den förra. Landslaget har lämmnat byn så nu är det full fokus på klubben som gäller. Idag ska jag börja med att åka upp i backen och fixa upp lite ordning bland alla portar. Sedan blir det hem och äte innan träningen börjar. Så det är bara hitta saker att göra. Jag måste försöka ta för mig saker på dagarna. Någon ändring på träningstiderna blir det inte innan jul i alla fall. Men förhoppningsvis så kan vi köra två träningar irad efter jul. Nu ska jag åka iväg till Tomas och se om han har fixat några band till alla käppar.

Hörs och ses!

//Markus

Klar

Nu är jag klar med tränarutbildningen som jag gått sedan igår. Det är därför jag inte har hunnit uppdatera bloggen. Har varit fullt ös sedan igår klockan fyra. Utbildningen var kanske inte riktigt lika strukturerad som dom hemma. Men alltid lärde jag mig något nytt=) Han hade några intressanta teorier om hur man skulle utmana linjen och så. Det ska bli kul att testa på träningarna framöver. Det man måste lära sig på Island är nog att tider aldrig funkar som hemma, jag är van att komma i tid. De här dagarna har jag märkt att dom använder den akademiska kvarten väldigt mycket...

Imorgon blir det fortsatt träning mellan klockan 10-13. Därefter ett möte. Men ska bli lite skönt med nya vecka snart. Att bara kunna fokusera på mina åkare och inte stressa med andra träningar. Sen ska det bli kul att börja med portar med. Vi har nu bara två veckor kvar till deras första tävling så börjar bli dags att komma igång på riktigt.

Nu blir det en slapp kväll med bokläsning och tv tittande. Är rätt sliten efter den här veckan kan jag lova.

//Markus


Puder?

Ja det var ju puder man hoppades på idag. Kan säga att det inte riktigt blev som jag hade tänkt mig. Jag hade sett framemot en meter lätt och härlig snö. Det var nog en meter snö på många ställen, men tyvärr så var den lite väl vindpinad. Det gjorde att det var riktigt svår åkt. Men snön var ändå ganska mjuk så man kunde satsa rejällt och det kändes knappt då man ramlade. Så dagen med landslaget blev lite lek och hopp i all snö. Björgvin styrde upp lite hopp byggande med=)

När det sedan var dags för min träning klockan fem så hade dom hunnit med att pista alla backar. Så det blev då ännu mer friåkning och friåkningsövningar den här dagen med deras slalom skidor på fötterna. Trots att det kommit mer än en meter snö på många ställen så kommer det fram lite stenar på vissa ställen i de övre delarna. Nu hoppas vi på mer kyla snart så att dom kan spruta de övre backarna med. Den nedre delen har rikligt med snö.

Morgondagen blir lite lugnare än idag. Jag tror jag kommer stå över träningen med landslaget, eftersom det bara blir friåkning. Däremot så ska jag börja en tränarutbildning på kvällen efter min träning. Det är en norsk som kommer hit och ska hålla i en tränarutbildning på fredag kväll och hela lördagen. Det ska bli intressant och se om han kommer med något nytt. Alltid kan man lära sig något, utbildning kan man nog aldrig få för mycket utav.



Det här är samma kille som i basketkorgen. Han passar bättre in i den här miljön.
Lite svårt att se på bilden, men han åker i en enorm hängdriva som är riktigt brant
och säkert fem meter hög=)



Här är grabbarna uppr på taket utav fikastugan och leker.
Som ni ser så har det kommit lite snö=)

//Markus

vad ska man säga?

Alla mina åkare är nog inte riktigt friska i huvudet eller vad ska man säga när man ser dom så här?!



Men han måste ju få testa sina gränser han med...

//Markus

oj då

Ja men säg goddag då=) Jag vet inte hur jag ska uttrycka det här. Men jag kan säga att begreppet KRÄKSNÖA har fått en ny mening i mina ögon. Jag menar, jag har ändå bott i tärnaby i fyra år och där kan de dumpa ner snö ganska ordentligt. Men idag är det helt SJUKT! Imorse när jag vakna såg jag knappt bilen. Snöandet hade inte hållt på så jätte länge då tror jag. När jag hade skotta fram den och kommit iväg till träningen efter många om och men så lugna det sig inte direkt. Jag kom precis upp för vägen till hallen i alla fall. När jag kom ut till bilen igen efter cirka 1.5 timmar så var det nästan två decimeter snö på den?!?! sjukt! När jag sedan skulle köra hem så var det kaos i byn. Plogvallar som inte hade tagits bort låg överallt och bilar satt fast här och där. Men jag kom hem i alla fall.

Väl hemma ringde jag Pavel som är landslagstränare, och träningen var såklart inställd tillsvidare. Han hade pratat med dom uppr i backen och dom sa att det hade kommit mycket mer snö däruppe... Undra just hur mycket det är. Det börjar närma oss halvmetern snart om det fortsätter så här nere i byn. Aja alltid trevligt med snö men synd att det ska behöva förstöra träningen. Jag hoppas fortfarande på att jag ska kunna köra lite puderåkning med min grupp klockan fem idag=) Bara att hålla tummarna för att det blir av.



Lite svårt att få det att synas bra på bild men ni ser ju bilen på sidan om min=)

//Markus


Nu ni...

Numera är det inga slappa dagar kan jag lova. Idag hann jag precis med att äta, och då snackar vi middag, lunchen var bara att glömma. Började halv tio uppe i backen idag med tillsammans med landslaget. Vi körde i streck fram till halv tre. Sedan var det fort ner, sen hem till Björn och få ordning på massa skattepapper och sånt. Därefter hade jag 45 minuter på mig att åka hem och käka innan min träning började. Nu är jag härligt mör igen=) Träningen som jag hade nu på kvällen var väldigt lyckad och det var riktigt härlig snö att friåka i. Själv så drog jag några repor ute i pudret och kraschade ganska fint med. Nu blir det en kvällsmacka och en dusch. Morgondagen är minst lika fullspeckad, imorgon börjar jag kl åtta med en min onsdagsträning i hallen som jag har varje vecka. Sen blir det snabba ryck upp i backen.
Det är i alla fall riktigt kul att vara på skidor igen och vara igång med träningen på riktigt. Jag ska försöka komma ihåg att ta någon bild imorgon med.

Trevlig kväll=)

//Markus

RSS 2.0