Big Jump bygge...

Idag har jag hållit på nästan hela dagen med att bygga ett nytt bigjump uppe i backen! Vi byggde på det som redan var där men gjorde de större och mycket bättre! Det ska bli grymt kul att testa det på fredag när backen öppnar igen. Jag är riktigt nöjd med resultatet i alla fall. Dessutom så har jag kört pistmaskin för första gången idag!!! Grymt kul var det, kanske man ska skola om sig och bli pistmaskinsförare istället för coach?! Tror inte de är så jätte skoj i längden, men det var skoj att testa i alla fall! Kvällen har jag spenderat på bowlingen med pizza och fotboll. Men less blev man, hur är det möjligt att inte Barca gör fler mål när do spelade powerplay hela tiden?! Dom ägde matchen men kom nästan aldrig till avslut... Aja Zlatan du tar det nästa år istället!
Nu ska jag sova och ladda för nästa dag som är helt oplanerad =)



Den här maskinen var jag ute och körde med idag! Woho!!

//Markus

Jibb idag!

Idag har det varit en riktigt skön dag! Började dagen med att träffa Tomas och snacka igenom lite saker. Sedan så tog jag mig an löpskorna för andra gången den här våren... Och som jag gjorde det, vart en lång runda på säker 45-50 minuter. Jag var helt slut efter och grymt stel i vaderna! Men skönt så här efteråt=) Efter det blev det ett lunchmöte för att disskutera maj månad. Sedan drog Björn och Sippi med mig upp till backen för att jibba lite. Backen är stängd så vi byggde ett litet stepdown hopp och satte upp en rail med. Så det var grymt skoj! Det vart hopp och lek i cirka två timmar... Efter det hade jag ett möte med mina åkare och berättade hur veckorna framöver kommer att bli. Kvällen har jag spenderat hemma hos Jon-Vidar och Anna, vi har kollat på handboll och käkat hamburgare. Så en mycket trevlig dag med andra ord! Här kommer lite bilder ifrån idag!



Jag på väg upp på en grymt skön rail!



Här är jag lite ur balans på min 900...



Björn går för en 360=)

//Markus

På Topp!

Oj vilka dagar!!! Jag har haft två helt fantastiska dagar, har varit i backen HELA dagarna och vädret kan inte bli bättre! Det är som sagt tävlingar som imponerar riktigt, sjukt stort och riktigt trevligt. Det är personer som åker omkring i Kalle Anka kostymer och fullt med folk som bara njuter i solen. Idag var snön perfekt med vilket gjorde att vi inte behövde jobba så hårt med banan. Så jag har tagit mig tid för två stycken topp turer idag! Den första gjorde jag imorse med några av mina åkare och den andra efter tävlingarna med ett annat gäng. Imorse fick vi lift utav pistmaskinen och hade grym åkning. På eftermiddagen så gick vi upp på ett riktigt brant ställe, det var jobbigt men riktigt skoj med. Åkningen då var ännu bättre! Det finns så sjukt många olika vägar ner med riktigt fina åk!

Allt runt omkring tävlingarna är också riktigt proffsigt. Varje kväll är det en stor prisutdelning i sporthallen med en stor scen och fullt med folk. Det är även fullt med försäljare där som representerar olika skidmärken och annat.
Nu ska jag käka lite middag och iväg igen! Det är långa men riktigt härliga dagar!!!

Måste såklart bjuda på några bilder ifrån dom här dagarna! Jag har sjukt mycke kort men kan tyvärr inte lägga upp allt.



Två utav mina åkare som jobbar stenhårt som portvakter....eller?!



Det här är ifrån prisutdelningen igår...



Jag och Jon-Vidar på väg upp i liften!



Jag tar igen mig uppe på toppen efter en hård väg upp...



Grabbarna på väg upp på en morgontur!

//Markus

Andres

Nu är de Andres tävlingarna som gäller. På svenska är det Kalle-Anka tävlingar. Det är en sjukt stor tävling och 730 deltagare i år. Jag har just varit på lagledarmöte och ikväll är det en stor parad och öppningscermoni. Ska bli riktigt kul att se allt för det är sjukt bra arrangerat. Så kommer med bilder på det senare hoppas jag! Annars är det vinter här igen minus ute och nysnö idag igen... Så våren den får vänta! Nu ska jag ladda för kvällen och tre sjuka dagar uppe i backen. Hade fint!

//Markus

Vulkanön

Börjar inse att man bor på en ganska speciell ö. Vulkanerna avlöser varandra och blir större för var gång. Den förra vulkanen kallade dom för en turistvulkan, det var bara en spricka som sprutade ut lava. Den här däremot är en riktigt vulkan som är under glaciärisen och skapar lite mer problem om man så säger... Den smälter stor mängder is och sprutat ut rätt bra med aska också. Men jag kan ju säga att ni är värre drabbade hemma i sverige än vad jag är här, uppe på norra delen utav ön. Området runtomkring vulkanen däremot är väl lite drabbat, det kommer flodvåger och flyger aska överallt. Visst är det stort och farligt, men samtidigt lite coolt med måste jag säga. Skulle bara hoppas att jag kunde se vulkanen på riktigt. Kanske ska göra ett försök när vägen dit öppnar igen!

I övrigt så är det som vanligt här i Akureyri, jag har haft två dagar med bra slalomträningar och hoppas kunna hålla en klubbtävling i storslalom här ikväll, men vinden verkar jävlas lite så vi får se hur det blir. Det här har som sagt varit lite utav en mellan vecka. Nästa vecka blir det galet mycket jobb och folk här! Ska bli riktigt kul! Men nu ska det bli skönt med helg med och se hur vulkanen utvecklas=)



De här är det närmaste jag har kommit en vulkan än så länge...
Lite rök som pyser upp ur marken i området kring myvattnet!

Trevlig helg allihopa!

//Markus

Ensam och sjuk

Jaha då var man lämnad ensam igen då... Det har varit sjukt kul med massa besök och saker som hänt! Jag är glad att mina syskon kommer och livar upp mig samt deras partners, för Victor och Daniel är ju nästan som ett par.
Nu när dom åkte hem så blev jag lite sjuk på köpet, vilket förstås är riktigt trist! Jag har dock bara en lättare förkylning som jag hoppas släpper snart. Idag är det träning gånger 3 med, så jag har ingen chans att vila direkt! Förhållandena är väl sådär nu, både måndag och tisdag så har vi tränat barmark istället för skidor. Men idag ska vi försöka igen och hoppas på det bästa! Vädret ska bli kallare, så imorgon blir det nog kanon. Bara hoppas på det i alla fall. Kalla Anka tävlingarna närmar sig med, det är nästa vecka. Det är en sjukt stor tävling med cirka 800 deltagare! Ska bli kul att få vara med på den, vi ska även ha ett träningsläger för 13-14 åringar två dagar innan så det blir fullt ös nästa vecka. Kommer vara i backen varje dag från 9-19 skulle jag gissa och även tidigare under tävlingarna. Det är bara hoppas vädret är med oss då blir det bara kul=) Nu blire det lunch på mitt stammis ställe Blå kannan för att sedan bege mig upp till backen!
Ha en fin dag allihopa!



//Markus

Dikta

Dagarna har rullat på och livet leker. Jag får jobba som en gris uppe i backen medans grabbarna bara njuter. Tävlingarna har väl gått upp och ner. Daniel har gjort  två bra åk, ett i GS och ett i SL medans Kingen hade ett bra åk i slalomen och två bra åk idag. Jag måste passa på att säga stort GRATTIS till Victor och hans första FIS seger!!! Riktigt kul för honom=) Förutom skidåkning så hinner vi med mycket annat skoj med. Det är långa dagar som har fullt schema hela tiden. Igår hann vi med en konsert med Dikta också. Dikta är ett av de största banden på Island som gjorde en grym konsert! Annars så är det byn och bad med mera som gäller. Båda två trivs som fisken i vattnet här i Akureyri vilket glädjer mig. Nu ska vi ut och kolla in byn lite och även ladda för tävlingen imorgon!



Här har vi en fin V.I.P bild ifrån konserten!



Victor och Daniel vid ett litet vattenfall.



Jag och Victor i naturbad om man säger så....



Daniel ställer gärna upp på en bild i det varma vattnet han med=)



Som ni ser så blir det mycket bad under den här resan!

//Markus



Grabbarna njuter

Jag tror att grabbarna njuter utav att vara på island för ett tag, just nu kom jag hem och klockan är 11 och inga grabbar syns här... dom är nog ute och kollar in byn tror jag! Men de är skoj att ha dom här och dom är glada över allt. Vädret är strålande och vi hade en grym dag i myvattnet igår! Idag har det varit lite shopping på byn och såklart träning i backen.
Snön är tyvärr inte så bra just nu, det är väldigt mjukt så de är bara hoppas på en kall natt! Jag hoppas att det kan bli okej i banan imorgon med så att dom kan göra bra resultat! Men nu ska jag sova för det kommer i vart fall bli mycket jobb de närmaste tre dagarna!



De här stället var riktigt uppskattat men att klättra ner i grottan var nog det häftigaste!
Det kommer mer bilder när jag får tid =)

//Markus

Schteekare i huset!

Nu har Brorsan och hans schtekar kompis anlänt! Idag har de varit en lugn dag, jag hade ett lunchmöte så jag droppade av dom på badet. Båda tyckte det var riktigt skönt i alla fall. Sedan har vi haft en lugn eftermiddag på stan, med kaffe och shopping! Tävlingen som skulle ha varit idag blev inställd så det blir lite fysträning ikväll istället. Sedan bär det nog av till myvattnet igen imorgon!



Här har ni schtekaren som Daniel har tagit med sig!

//Markus

Byte

Jaha då var de måndag och dags för byte utav turister... Elin och Peter drog imorse och Daniel och Viktor kommer om några timmar! Fullt ös!

Men igår hade vi en underbar dag! Vi var med om en grym upplevelse det var kanske det häftigaste jag gjort i hela mitt liv! Vi badade nere i en spricka cirka 10 meter ner i marken och vattnet var helt underbart! Det var så sjukt coolt och omöjligt att förklara. Elin kom till slut ner även hon men jag fick nästan tvinga ner henne! Det var lite små svårt att komma ner dit men OM de var värt de! Både Elin och Peter var riktigt imponerade.

I övrig så hade vi en hel dag med jeepsafari i snö, varmt bad, vattenfall, bubblande vatten med mera! En riktigt lyckad dag helt enkelt. Och den avslutades med en grym laxsmiddag hos Tomas och Thorunn. Så jag hoppas och tror att Elin och Peter var nöjda med sin resa! Jag hade jätteskoj i alla fall. Tack!

Nu ska jag ladda om för nytt besök. Ska bli skoj och jag får hoppas att dom kommer att gilla landet lika mycket.

Lite bilder från gårdagen kommer nu, lättare än att skriva allt!



Här ska man nog inte köra bil?! Vi fastnade lite om man säger så. Vi fick gräva fram bilen som tog cirka 40 min utan några spadar dessutom... Men det var en upplevelse det med=)



Elin och Peter med lite rök i bakgrunden=)



En liten promenad bland alla lavastenar.



Jag på världens coolaste ställe!!!! Det var såå underbart kan jag säga!!!



Sen fick vi se en grymt fin solnedgång innan vi åkte hem för middag=)
Det blev en lång och underbardag!

//Markus

Ledig och har trevligt sällskap

Det här är fösta gången på hur länge som helst jag är ledig två dagar i rad. Hur skönt som helst och det passar perfekt, eftersom att Elin och Peter är här. Dom verkar trivas på Island även dom och är helt sålda på att gå och bada. Vi har badat fyra gånger på tre dagar nu! Igår hade vi en kanon dag med skidåkning i fint väder på förmiddagen, föreläsning på eftermiddagen och bad direkt efter. Sedan gick vi ut och åt på rub 23 vilket var jätte trevligt. Därefter blev det lite allsång i min lägenhet innan vi drog vidare på en grymt trevlig fest med Asta och hennes kompisar. Vi hade jätte skoj och dagen tog slut runt 3 på natten... Så idag blev det en härlig sovmorgon. Sen har vi bara varit på byn och varit och badat, nu ska vi snart på väg på middag hos Kari.



Elin och Peter ute på lite puderåkning!



Det gick sådär för Peter när jag lurade han att testa ett hopp...
Han stod på huvudet ganska rejält och rullade runt lite i den härliga snön!
Jag och Elin skrattade så att vi höll på att vika oss!



Elin ställer gärna upp på en bild! Ni ser även Akureyri i bakgrunden.

//Markus

turisterna har visat island hur man bowlar..

eller egentligen var det bara en nämligen Elin:) Skönt att sätta grabbarna på plats trots det försöker de med diverse trick för att säga att de inte var sämst..
Tror inte att jag vågar skriva något mer om detta nu med tanke på att man gärna vill ha tak över huvudet här i kalla, men dock så vackra Akureryri! Idag har vi förutom bowlingen hunnit njuta av en morgonpromenad i strålande sol, skidåkning i snålblåst och ymningt snöfall, varmt härligt bad samt isländskt lamm och vin!

Tack Markus för en härlig dag!

//Elin

RSS 2.0