Fullt ös

Idag har det verkligen varit fullt ös. Men mer kommer det bli. Idag började jag uppe i backen klockan nio med landslaget. Träningen kom igång först kl 10.00 sedan körde vi i ett fram till klockan två. Jag kom hem till lägenheten igen strax efter tre och var helt slut. Snabbt i med lite mat och vila lite innan jag begav mig till min träning med akureyri. Vi fick tyvärr inte köra i backen idag p.g.a att dom flyttat ut massa snö kanoner mitt i backen. Men imorgon kommer vi nog kunna köra i de övre backarna. Så morgondagen kommer knappast bli lugnare, börjar halv tio och gissar att vi kommer köra fram emot två tiden. Sedan ska jag träffa Björn en sväng och fixa skattekort och sånt så att jag kan få lite lön=)

Det blir en lugn kväll idag med vila och lite bokläsning, har precis börjat med uppföljaren till gömda. Den är lika jobbig/bra som den första än så länge.

Måste även säga att det är härligt att höra om alla slalomäventyr som fortgår som vanligt där hemma. Givetvis så saknar jag mina tidigare grupper. Men den nya gruppen är inte så dum den heller...

Jag ser framemot tre hårda veckor här nu med mycket skidåkning och träning. Sedan ska det bli riktigt härligt och kul att få komma hem i två veckor över jul. Man saknar att vara i sitt hemland, att kunna prata med alla och känna sig som hemma. Men jag trivs fint här med, så jag ska inte klaga.



Jag har inte glömt er och alla andra=)

//Markus

Trött...

Jag börjar minnas vilken känsla man brukar ha i kroppen efter sköna dagar ute i backen. Man är så där härligt mör och kinderna hetter lite lagom. Men det är sällan det är så skönt att bara ta det lugnt och slappa. Som det är efter man har varit ute i en backe hela dagen. Så trots att jag är trött och slö nu så mår jag helt okej=) Dagens träning var mycket bättre än gårdagens, åkarna började fatta galoppen och jag såg stora framsteg redan nu. Det kommer att bli spännande att se hur mycket vissa kommer kunna att utvecklas. För potential finns det i flera utav åkarna.

Om ni undrar över hur standarden var på hockeyn igår så kan jag säga att teamet i härnta skulle vunnit stort mot båda dom här lagen... Men till deras försvar så kan man säga att ligan är ny och för fem år sedan så spelade dom bara utomhus på sjön.

Nu måste jag se till att laga lite mat innan tv kvällen börjar. Det blir både slalom damer, super G herrar och förhoppningsvis lite el clasico via intenet=)

//Markus

Härligt

Härligt att äntligen ha avklarat snöpremiären. Det var bara en backe som var öppen, men den var helt okej i alla fall så det var inga problem. Alla åkare såg ut att njuta av premiären med och det var kul för mig att se dom. Standarden var väldigt varierande. Det är bra att det finns mycket utveclingspotential hos dom. Och det lilla jag hann prata med vissa åkare så tycker jag att dom var intresserade och väldigt villiga att förändra sig. Vilket såklart är underbart att ha åkare som lyssnar och tar till sig det man säger. Imorgon blir det några fler timmar uppe i backen och till veckan blir det nog riktigt långa dagar. Känns inspirerande och jag är riktigt motiverad att jobba hårt med åkarna.



Här är mina två tränarkollegor. Det här var vid elva tiden så det
var fortfarande lite mörkt då.

Ikväll blir det hockeymatch och sedan kolla på lite alpint på tv tror jag=)
Hockeyligan är enorm här... hela tre lag är det med i ligan!

//Markus

NU KÖR VI!

Nu kör vi=) Nu är det mindre än två timmer till premiären. Ska bli riktigt kul och spännande och allt! Rapporter kommer givetvis efter dagen. Vädret verkar helt okej med, det är -8.8 grader och ingen vind uppe i backen.



Man kan ju hoppas på något i den här stilen...
Det här var en underbar dag som jag och maths hade hemma i vårtan=)

//Markus



Middag

Idag ska jag ut på middag med Thorunn, Tomas, Primos och en till man som sitter i styelsen för isländska skidförbundet. Primos är en utav lanslagstränarna. Det ska bli kul att träffa några nya ansikten igen och såklart äta en god middag med förhoppningsvis. Dagen idag har varit lugn och skön. Jag har städat, hjälpt maths med träning via skype, varit och träffat Primos och testat Grefinns kycklingsallad. Salladen var riktigt fin. Nu ska jag kanske börja med nästa bok och vila lite innan middagen. Jag är trött ifrån igår. Jag är inte van att vara uppe till midnatt. Men jag hade ju en trevlig kväll i alla fall. Längtar även tills imorgon. Det ska bli riktigt spännande att se hur duktiga alla åkarna är på att åka.

Ha en trevlig fredagskväll därhemma eller vart än i världen ni är=)

//Markus

Julehuset...

Igår hann jag med att se mycket måste jag säga. På dagen var det som vanligt träning på gymmet. Sedan tog jag mig en prommenad på byn igår med. Jag träffade då ännu en som jag kan snacka svenska med=) Det var byns guldsmed, han hade studerat i sverige i fyra år. Jag gick även in i massa små buktiker som jag inte varit inne i tidigare. Jag tror nog att dom som tänkt åka hit kommer bli ganska nöjda, det finns mycket med hemgjorda tröjor, filtar handskar m.m och på de allra flesta butikerna så får alla utlänska turister 15% rabbat. Inte illa.

På kvällen hade jag min sista inomhus träning med, nu kommer vi bara vara uppe i backen framöver, förutom om det är stängt vid dåligt väder...vilket tydligen kan ske nu och då här.

Efter det så var jag med Halla en tjej som tidigare har gått skidgymnasium i norge. Så henne kan jag prata svenska med också. Vi var först på en basketmatch med en kompis till henne. Nivån på den matchen var kanske inte så imponerande... Sedan åkte vi och provade byns mjukglass. Hon tyckte det var konstigt att jag inte testat den ännu. Eftersom stället där dom gör den ligger bara 100 meter ifrån mig och den är känd på hela island tydligen. Den var i alla fall riktigt god, men kändes lite konstigt att käka mjukglass på vintern. Kvällen spenderades mest i bilen, då hon åkte runt och visade ställen som jag inte hunnit upptäcka än. Tillexempel så har dom intersport i byn, det hade jag inte ens hört talas om.

Sen så kommer vi kanske till det roligaste jag fick se, vi åkte cirka tio minuter iväg från byn till ett jätte litet samhälle med cirka femtio hus. När vi stannad där och klev ut ur bilen sa hon bara: här är julehuset. Man börja ju undra liksom...vad är ett julehus?? Det var ett ganska litet men jätte läckert julhus som hade stora låtsas godisar på hela taket och pyntat till max både invändigt och utvändigt. Det var alltså ett hus som bara sålde julsaker, jätte häftigt när man kom in i det. Det roligaste med huset var att de har öppet året runt. Och utanför står det en skylt som visar hur många dagar det är kvar till jul. En riktigt läcker turistfälla måste jag säga. Jag köpte bara några små godissaker, men det är inte omöjligt att det blir ett besök till i detta julehus=)


Så här ser det ut=) Lite svårt att få med hela huset och en rättvis bild när det var mörkt.


Det är innifrån på övervåningen. Fullt med saker överallt.


Detta är på nedervåningen.


Utomhus fannas även en riktig turistfälla=)
Är jag inte fin??

//Markus

OPNUM á laugardaginn 28 nóv

Underbart, nu är det klart! På lördag öppnar backen=) Ska bli riktigt kul att komma upp till mitt nya hem. Det är där uppe jag kommer att befinna mig varje dag nu framöver.



Där ska jag nog kunna överleva=) Eller vad tror ni?!

//Markus

Fast

Snacka om att jag fastnade i boken... Jag kan ju kort berätta om mitt enormt stora bokintresse genom tiderna för dom som inte vet. I somras läste jag Snabba cash. Boken jag läste innan det var Sunes sommar, den läste jag när jag gick i åttan. Då tyckte läraren att jag skulle välja en lite mer avancerad bok nästa gång jag läste. Det dröjde, tills i somras. Men nu har jag läst ut Gömda och det tog ungerfär tre dagar. Aldrig trodde jag att jag skulle kunna fastna så i en bok. Boken är inte alls kul att läsa, riktigt hemsk läsning och jag var förbannad större delen av tiden när jag läste. Ändå så är den så spännande hela tiden att det knappt går att sluta. Hur ska jag sammanfatta det... Från en stor bokläsare till er alla: Läs Gömda utav Liza Marklund=)



Nu blir det gymmet=)

//Markus


Det kommer

Premiären närmar sig... Nu kan det inte misslyckas något mer tror jag. Vädret lovar kyla och det har kommit flera decimeter med snö uppe i backen. Imorgon ska dom ha möte om när dom ska öppna. Isländska landslaget kommer och ska träna här en vecka. Tanken är att dom ska börja på lördag, så det är bara att hoppas på att det blir så. Förmodlingen börjar det på allvar nästa vecka. Dagarna kommer inte längre bli särskilt sega tror jag. I alla fall nästa vecka kommer det bli riktigt fullt upp, jag kommer antagligen att vara med på landslagets träningar på dagarna och ha min grupp på eftermiddagarna. Det ser jag framemot. Ska bli kul att få vara ute och göra det man tycker är kul=)

Idag kommer jag att ha jobbat totalt 4 timmar. Vilket är rekord än så länge... Inte illa va?! Det är vad dom kallar heltid på Island. Det har varit bra med lite mjukstart, jag kommer nog att göra ett X antal timmar i vinter ändå!



Så här ser brandbilarna ut i det här landet...

//Markus

jobbigt

Aldrig trodde jag att det skulle vara så jobbigt... Kan lova att man blev trött av att åka på dom där felgjorda skidorna utan stålkant. Vi hade i alla fall riktigt kul och alla verkade tycka det var roligt att komma på snö även om det var på fel sorts skidor. Vädret var inte helt underbart, det snöade jätte mycket och om när man åkte ena hållet såg man inget alls.
Men som sagt, kul var det=) Kände mig som Per Elofsson som gått in i väggen efteråt...





Är vi inte lika varandra?!=)

//Markus

50%

I alla fall hälften av teknik problemen är lösta. Mitt internet är perfekt igen men tvn vill inte fungera, men förhoppningsvis så kommer den snart igång med=) Som jag sa tidigare så är dom helt tokiga med julbelysningar här. Men det är bara början säger dom till mig. Innan jul så kommer nästan varje hus att ha någon sorts belysning. Det blir riktigt mysigt i byn utav alla dessa lampor. Speciellt dagar som denna när det faller lite snö ifrån himlen med.

Det blir skidpremiär ikväll med=) Tyvärr så är det inte på "rätt" sorts skidor men vi kommer i alla fall på snö. Ska bli jätte skoj att komma upp till skidområdet och få se om dom har någon talang på längdskidor med?! Jag ska även visa min talang tänkte jag... Om man nu kan kalla det talang, jag är nästan helkass på längskidor, men tar mig framåt=)
Den alpina premiären blir förhoppningsvis ihelgen. Men man ska inte ropa hej än... Det snöar nu, men det är för varmt för att spruta snö. Så vi får se. Nu måste jag forstsätta med min bok känner jag.



Så här såg det ut när dom satt upp alla stjärnor i byn. Det var ett X antal kan
jag lova. Skulle gissa att det är runt 3-4 km med stjärnor på varje lycktstolpe.



Men fint är det=) Ska försöka ta en bättre bild när det är lite mörkare
så kommer det synas mycket mer...

//Markus

Snart...

Snart kanske backen äntligen kan öppna. Nu har dom i alla fall slagit på snökanonerna igen och väderutsikterna ser ganska lovande ut. Så nu är det bara vänta och se vilken dag det blir. Känns bra att det snart blir lite skidåkning i alla fall. Börjar bli segt att bara jobba någon timmer per dag... Snart så är det även ordrning på det tekniska med. Imorgon förhoppningsvis. Allt börjar komma iordning nu. Jag börjar känna mig som hemma i byn och jag börjar även känna gruppen ganska bra. Nu är det bara skidåkning som fattas. Istället för att sitta och glo på tv ikväll så blir det att läsa vidare på Liza Marklunds gömda. Än så länge så är boken riktigt hemsk, jag blir förbannad när jag läser den. Men samtidigt är det svårt att sluta läsa.

Bilder kommer ut så fort internet är som det ska igen. Måste säga att bloggen känns lite tom utan nån bild här och där. Så vi hoppas på morgondagen. Ha en bra kväll allihopa=)

//Markus

Söndag

Söndagen har varit riktigt lugn och skön. Till att börja med så klev jag upp runt elva min tid vilket är tolv hemma. Sedan har jag varit på badet för första gången. Måste säga att det var lite speciellt, bassängerna är utomhus och man badar i en dimma. Men riktigt härligt var det, sen har dom några mindre pooler med en värme på 38 grader. Dom var helt underbara. Eftermiddagen spenderades sedan med att läsa bok och nu har jag varit på Kristruns 18-års kalas. Så jag är nöjd med en lugn och härlig söndag.

Tyvärr så jävlas det tekniska för mig fortfarande förhoppningsvis så får jag det fixat imorgon. Internet är segt och tv kanalerna fungerar inte som dom ska... Men jag överlever, skype och msn fungerar ju i alla fall.
Nu blir det lite fika och kanske en film eller mer bokläsande.

//Markus

Helg

Idag har jag varit på psykologsamtal. Klubben har anlitat en idrottspsykolog för att prata med både ledare, föräldrar och åkare i klubben. Vilket jag tycker var en riktigt bra idé. Han som höll i utbildningen var riktigt duktigt och fick verkligen alla att delta och vara aktiva. Det handlade mycket om grupp känsla, samarbete och självförtroende. För mig blev det såklart även en svår språkkurs. Men på förmiddagen när det var tillsammans med åkarna så sa han vissa ord på engelska då och då så att jag förstod sammanhanget. Desto längre tid jag är här desto mer imponerad blir jag utav klubben och organisationen. Det är verkligen proffsigt och väl strukturerat.

Gårdagen var riktigt trevlig jag gick ut på middag med min nya tränarkollega Jon Vidar. Vi var på ett ställe som heter Grefinn tror jag. Dom hade väldigt god pizza. Därefter åkte vi till bowlinghallen och spelade lite. Riktigt kul att få vinna=) Ikväll är jag bjuden på middag hemma hos Thorun och Tomas. Ska bli trevligt. Jag hade flera erbjudanden idag, Björn bjöd också på middag och Kauri undrade om jag ville med på konsert. Nu blev det i alla fall middag. Riktigt skönt att slippa laga idag. Nu ska jag nog lägga mig och vila lite innan jag ska iväg. Och tyvärr så är internet kasst fortfarande så går inte att lägga upp några bilder än.
Trevlig helg på er alla=)

//Markus

Vad händer

Nu börjar dom nog snart kalla det kris här... I onsdags var det 6 minus och allt var kanon nu är det 4 plus och inte så kanon. Alla väntar på att backen ska öppna och kylan komma tillbaka. Men det är bara ta det lugnt och vänta. Jag kan inte påverka vädret i alla fall.

I övrig som jag skrev igår så är det internetstrul. Internet har blivit konstigt jag kan komma in på vissa sidor och iblan så kommer jag in hit med. Men nyhetssidor och alla tv jag brukar kolla på över nätet fungerar inte. Har däremot fått lite fler tv kanaler nu, däribland svt 1=) I paketet jag skulle få så var det cirka 100 kanaler det är ungerfär 30 utav dom som finns. Så det är mycket som strular nu. Men allt löser sig och jag har Tomas som är en guldklimp, som försöker fixa allt åt mig.

Igår när jag klev upp hade jag tyvärr ont i halsen igen, så det blev ingen egen träning igår. Det är bättre idag men kommer nog skippa att träna själv idag med.

Hela byn håller även på att förvandlas till en amerikansk by. Dom har startat sin julpyntning och jag kan säga att den är mer imponerande än hemma. Jag frågade en utav åkarna om det brukar vara mycket lampor och sånt. Han svarade att vänta nån vecka så kommer alla hus att ha belysning på sig. Självklart så ska jag ut och fota det här men väntar nog på lite snö. Blir finare bilder med snö runtomkring. Tack för att ni följer bloggen och tack Palle för bra uppdateringar ifrån slalomvärlden där hemma.
Det kommer bilder igen när internet fungerar som det ska, går inte att ladda upp nu.

//Markus


Internetstrul

Det är lite problem med internet i lägenhet för tillfället men förhoppningsvis får dom till det imorgon. Så bara vänta uppdateringar kommer=) Men kan ju avslöja att vädret även är kasst här idag. Så ni behöver inte vara avis på vädret längre.

//Markus

Grymt

Idag är det en underbardag. Man blir glad bara man tittar ut. Det är 6 minus grader och strålande sol och vindstilla =) Kan det bli bättre? Dessutom så går snökanonerna för fullt. Som ni förstår är det perfekt väder för att göra snö.

Jag har redan avklarat två träningar idag med och har en kvar. Började kl 8.15 imorse med träning, det är för åkarna som har några timmar i veckan via skolan. Jag var med mycket själv och det blev ett bra pass. Direkt efter gick jag upp till gymmet och körde slut på mig.

När jag var klar med träningen och tittade upp emot backen så kunde jag inte låta bli att åka upp en sväng. Det var enormt vackert där idag. Helt sjuka vyer och solen som precis kom upp bakom bakom en fjälltopp. Så självklart var jag tvungen att ta några bilder. Nu är det bara att hoppas att dom kan fortsätta att göra snö. Tyvärr ser prognosen lite dålig ut för torsdag och fredag, men kan ju hoppas att dom har fel.



Härlig syn va?!



Solen smyger sig upp bakom fjällen=)



Skidområdet ser inte heller så illa ut i det fina vädret.

//Markus

Skönt

Har precis avslutat en riktigt härlig träning enligt mig, kanske inte samma åsikt ifrån åkarnas sida. För första gången så var jag med själv och sprang. Vi löpte tillsammans i grupp först i cirka 30 minuter. Därefter så stannade vi vid trapporna nedanför kyrkan. Där så körde vi lite olika hopp till en början, efter det lite löpningar en mot en i slänten på sidan om trapporna. Sedan avslutade vi med tävling upp för alla trappor även här en mot en och det gjorde dom två gånger plus att om nån förlora båda gångerna fick dom gå ner och köra en tredje ifrån mitten. Det här gjorde att tre stycken var nära att spy och resten var ganska så slut. Ett riktigt bra pass blev det i alla fall till slut. När vi satt och stretcha efter träningen så var faktiskt alla ganska nöjda ändå=)

Nu blir det lite kaffe och kaka och kanske någon serie på datorn.



För dom som inte kom ihåg såg trapporna ut så här och det var cirka tolv-fjoton stycken.
Så ni kan förstå att dom blev slut.

//Markus

Farliga djur

Igår så offra jag nästan livet för bloggen. Jag skulle fota några islandshästar tänkte jag. Jag stannade vid vägkanten och klev ut ur bilen. Hagen som hästarna stod i låg alldelles vid vägen så det var perfekt. Jag började fota en häst och sedan när jag stod och fota den andra hästen märker jag att det kommer nått emot mig. Det var en annan häst som kom skrittande emot mig. Och den var inte i hagen! Jag blev ju rädd och fick springa in i bilen och snabbt köra därifrån. Hästen stannade en meter ifrån bilen. Snacka om tokiga djur. Men såklart så vet jag att dom inte är farliga men det var inte så kul att ha en häst som jagade mig. Men jag fick i alla fall två fina bilder=)

Idag är det även så pass kallt så att dom kan göra snö uppe i backen och förhoppningsvis så kan dom öppna ihelgen.
Men vi får se. Det kommer även lite naturlig snö vilket självklart är bra.



Det var när jag stod och fota den här hästen den andra kom emot mig.



//Markus

Godafoss

Igår som jag sa så hände det en del. Det mest sevärda var helt klar vattenfallet godofoss som ligger cirka fyra mil ifrån Akureyri. Jag tog med mig Åke och hans fru dit med bilen. Vi var lite osäkra hur det skulle gå eftersom vädret inte var på topp. Det var snöblask och man var tvungen att köra över ett fjäll där det var ganska mycket snö. Men plogbilarna hade gjort sitt jobb och det var inge fara på taket. Resan dit tog cirka 40 minuter i lugn fart. Det bästa med den här utflyksplatsen var nog att man kan köra bil ända fram. När man kliver av bilen tar man några steg sen står man alldelles vid fallen. Riktigt häftiga fall, som kommer ifrån ingenstans. Jag kan gissa att det är lite trevligare på sommaren och ta en prommenad runt stället. Men helt klart sevärt i snöstorm med=)

Akureyri spelade även handboll igår, inte i serien den här gången utan i cupen. Dom förlorade lite surt med ett mål.
Efter matchen åkte jag hem till Kauri och hans familj på middag. Det bjöds på en valig söndagsmiddag på island, som bestod utav ett halvt lamm. Dom tillagar ett helt lår i ungnen. Riktigt gott men det ser lite annorlunda mot vad vi är vana med i sverige.

Helgen är över nu. I vanliga fall brukar det vara på helgen det är lugnt men nu tror jag att det varit fullt upp ända sen i fredags. Vilket är jättekul såklart. Idag däremot är det inte så många måsten. Blir en egen träning om en liten stund sen en handling och träning för åkarna kl 17.

Här kommer biderna ifrån godafoss=)



Jag som njuter utav det underbara vädret!



Och här är fallen... Lite häftigare live kan jag lova.

//Markus

fullt ös

Idag är det inte riktigt som igår, men det blir fullt schema idag med. Kl 12 ska jag se herrarnas adra åk hemma hos Björn. Direkt därifrån till fotografering, det är nån slalgs klubb fotografering. När jag är klar där ska jag åka och hämta upp Åke och hans fru som är här över helgen. Åka är en utav dom som höll i gårdagens kurs. Vi ska iväg och kolla på ett vattenfall cirka fyra mil bort. Kan bli intressant. När jag kommer tillbaka så ska jag till Kauri på middag kl 18.
Så dagen har fullt schema.

Gårdagen blev lyckad, kursen var okej och jag lärde mig en del nytt om organisering som kan vara bra att veta. Efter kursen så följde jag med några ut på middag. Vi gick på en resturang som heter rout 23. Mycket fin resturang med riktigt bra mat. Det fanns mest fisk på menyn med både sushi och vanliga fiskrätter. Jag valde däremot en lammrätt som var riktigt god. Middagen blev lång och trevlig kom hem vid tolv tiden.

Nu ser jag framemot ett grymt andra åk och att Jens kvalar in till det samt att Andre håller sin ledning och Matte håller sin fina femte plats! Grymt bra utav Andre att leda när han gick ut som nummer 15.

//Markus

isländskur

Jag vart inte lite paff igår, jag kom hem efter kursen kl tjugo över tio och då står grannen med öppen dörr i mörkret. Först vart jag lite rädd sen undra jag vad han gjorde där. Han stod där och pekade på min dörr och sa något som: har du flyttit indur? Mitt svar. what did you say? Han upprepade sig tre gånger sedan sa han: Du snakkur inte isländskur?! Du snakkur utländskur?! Sen gick han in... hahaha Det finns bara ett språk på sidan om isländska det är utländskur, bara så ni vet!

I övrigt så var kursstarten igår riktigt bra. Kul att höra engelska och att alla isländskar måste snacka engelska, för första gången så kan jag hänga med på ett möte. Idag börjar det om cirka 40 minuter och kommer att hålla på till kl 18. Så det blir en låång dag. Jag är ju inte van att behöva göra hela arbetsdagar, än så länge är min normala arbetstid cirka två timmar per dag.

Jag fick även världens bästa pressent utav Tomas igår kväll, han kom med en boxer och ett abonnemang med cirka 50 kanaler! Bland dom finns svt 1+2, kommer bli skönt att kunna se lite tv framöver. Men det tar cirka fyra-fem dagar innan dom börjar fungera så jag får hålla mig till tisdag.

Kommer uppdatering ikväll eller imorgon igen. Imorgon ska jag även agera fotomodell=)

//Markus

Det rör på sig

Ja det blir inte en lugn helg, jag ska nämligen gå en kurs ihelgen. En kurs om hur man arangerar tävlingar och vilka regler man ska följa med mera. De som ska leda kursen är två stycken gubbar ifrån Sverige, så det ska bli trevligt och kunna snacka lite svenska igen. Totalt så blir det 28 stycken som kommer vara med. Kul att få träffa lite folk, även fast jag inte tror att kursen kommer vara sådär jätte skoj...

Gårdagen var som jag sa ganska fartfylld den med, jag var på en jätte trevlig middag hemma hos Björn och hans familj. Björn sitter i styrelsen och det var han som fick mig att ta det här jobbet. Efter en god fisk middag så åkte jag iväg för att se andra halvlek på Akureyris handbollsmatch. Det var kul att se lite sport och det var bra drag på läktaren. Tror det var runt 600-700 åskådare och Akureyri vann även matchen till slut med ett mål. Så det var bra.

Idag har jag redan hunnit med en sväng på gymmet, nu ska jag ta en dusch. Sen blir det en sväng på Bonus och sedan förbi och hälsa på svenskarna som ska hålla i kursen. Därefter så är det träning kl 17 i gymmet och kursstart kl 20 ikväll. Så fullt schema idag=)

Jag har tyvärr inte fått några fler tv-kanaler än men dom tittar i alla fall på saken. Dom tror att dom kan fixa svt, vilket skulle vara skönt. Men slalomen ihelgen missar jag nog tyvärr i alla fall damerna på lördag eftersom jag kommer att vara på kurs mellan kl 09-18. Hoppas däremot att kunna se åtminstone ett åk utav herrarna på söndag. Björn har nämligen svenska svt så jag kan kanske åka dit en sväng=)

Jag måste väl ut på byn och hitta något kul att fota med så ni får något att kolla in=)




Det här var den snyggaste bruden jag hade att lägga ut än så länge.
(Hoppas det duger maths)

//Markus

Is

Vet inte om det kommer syas men det är lite is som lagt sig inne i viken.



Numera är det med mobilen jag måste ta mina bilder. På grund utav att jag inte kan ladda
kameran längre. Linnea var helt säker på att man laddade kameran genom att bara sätta den i datorn.
Men uppenbarligen var de inte så... Men hon är söt ändå, sen så är det ju snart bara 5 veckor till jul med.
Så hoppas bilder går att se ändå och att bloggen inte kommer att dö=)
//Markus

God dag

Hejsan alla läsare=) Måste säga att jag är ganska nöjd över att så många tycker det är intressant att följa mitt liv här uppe. Idag har jag städat för första gången, jag fick en dammsugare igår kväll med, så har inte kunnat gjort det tidigare. Det är i alla fall riktigt skönt att slippa husdjuren som jag började få i hörnen...Jag ska även få en tvättmaskin idag så att jag kan gå i rena kläder med, trevligt=)
Annars så är dagen ganska lugn, jag har varit och tränat lite själv nu på förmiddagen, snart blir det lite lunch och sen ganska lugnt fram till kvällen. Ikväll däremot, så har jag lite att göra: Träning 17-18, Middag hos Björn och hans familj vid 19 och sedan ska jag gå på handbollsmatch. Blir en trevlig kväll och ska bli spännande att få se lite sport med. Det är ju något som jag vanligtvis hemma sysselsätter mig med ganska mycket. Speciellt daminnebandy eftersom jag nog varit ibcdams mest trogna supporter de senaste åren.
Nåja jag ser framemot kvällen och lite aktiviteter.
Isen har lagt sig lite lätt här i viken idag med. Så pappa, det blir svårt att fiska i havet.
//Markus

Kvällspass

Jaha då har man fått den här dagen att gå med=) Snart dags för kvällens träning. Det blir inne i en liten gympahall med cirka 20 åkare. Inte det lättaste stället att genomföra en bra träning på. Men jag har ju haft hela dagen på mig att klura ut nått... Det bli lite parövningar, dom kommer mestadels att jobba två och två sedan köra massa övningar där vi får med så mycket som möjligt utav kroppen. Speciellt ben och bål som är skidåkarens viktigaste delar.
Jag tror det kommer funka fint och hoppas att planeringen håller för cirka en timme. Och måste även skicka ett tack till Linnea som har hjälpt till med det här passet. Tack gumman.
På återseende=)
//Markus

Shopping

Här är mitt nya shopping paradis....



Bonus är den vanligaste och billigaste mataffären. Var mycket nöjd idag för jag gick på just den här affären. Det finns två stycken bonus affärer och jag brukar gå på den andra. Men inte nu längre för den här har nått så svenskt som polarbröd=) Inte illa va?!
Dessutom ligger den här affären närmare mig men lite svårare att hitta, det är därför jag varit på den andra tidigare.
Turen idag var med andra ord riktigt lyckad...
//Markus

Kyla

Äntligen lite tecken på att man befinner sig på norra Island. Imorse när jag klev upp var det iaf minusgrader, tyvärr så har jag inte någon termometer men jag fick skrapa rutorna på bilen och kan gissa på att det är cirka 3 minus idag.
Som sagt imorse...det var första gången sen jag kom hit jag var tvungen att ställa väckaren. Hade träning med tio stycken utav mina åkare som går en alpininriktning på skolan. Väldigt skönt att bara ha tio utav dom, för det blir lättare att leda, samt att jag har möjligheten att kunna lära mig deras namn.
Tror nog jag kan iaf 8 utav 10 namn i den gruppen redan...Men jag får fortsätta plugga in dom. Kanske låter konstigt men det är mycket svårare att lära sig när dom har sånna konstiga namn. Inte alltid så lätta att säga.
Nu blir det en tur på byn och in på landslagskontoret för att kopiera några papper. Måste ju även åka upp i backen en sväng i dag och kolla om dom gör snö nu. Som jag verkligen hoppas!

//Markus

Bulle?

In Sweden we call it...




In Iceland they call it.. jag vet faktiskt inte vad dom kallar det, men en svensk
översättning skulle nog bli jättekanelbulle med choklad på=)
Inte illa alls!
//Markus

Träning

Nu är jag inne igen efter en härlig träning enlig mig. Tror dock inte åkarna var så glada över den. Vi körde intervaller 40x20, dvs. löpning hårt 40 i sekunder, därefter gång i 20 sekunder. Dom gjorde 10 sånna i rad, sedan vila i tre minuter.  Dom gjorde totalt tre sånna set. Men alla skötte sig bra och tog i. Imorgon börjar jag tidigt för första gången. Jag ska nämligen ha en träning åt skolan, som jag kommer att ha varje onsdag mellan kl 08-10. Känns kul att få mer att göra!
Så idag blir det att lägga sig i tid.
// Markus

Tisdag

Idag är de ny dag igen... Gårdagen var ganska bra, jag hade saker att göra. Vilket kommer vara viktigt. Styrketräningen gick bra och deras tränare dom har haft var riktigt duktigt. Så ingen idé att ändra nått på det han jobbat succesivt med i tre månader. Bra plan och väl genomfört. Nu kommer vi till mötet igår med alla andra tränare och den alpinakommitén. Det var väl sådär intessant eftersom allt sades på isländska men fick iaf med mig ett tävlingsprogram vilket kan vara bra att ha. I övrigt så ville dom ha mig där för att visa upp mig. Inte illa... Har man blivit så snygg?!
Men det som är mest konstigt för mig är att deras tävlingsprogram här, det är så enormt glest, i sverige kör vi tävlingar varje helg. Här är det cirka 6 stycken tävlingshelger för de äldsta. Inte alls bra. Men men det kommer väl, iår är det tillexempel första gången dom fått alla dessa tävlingar till FIS tävlingar, vilket är bra för dom.
Problemet dom har tror jag också är att det är så få städer här. Det kanske är max 10 ställen som har en slalomklubb.
Nog om det, kanske inte så skoj för alla som inte är insatta i slalomvärlden.
Men dagens träning med de aktiva är kl 17 isländsk tid vilket är 18 svensk tid. Det blir utomhus aktivitet idag någon slalgs löpning som jag har ungefär hela dagen på mig att klura på.
För min egen del tror jag att jag skippar träna idag, var nog inte så frisk jag trodde igår. På kvällen på mötet tappade jag rösten lite och imorse hade jag lite halsont och hostan vägrar ge sig helt. Så nog bäst att vila.
Hörs och ses!
//Markus

Tjo

Hejsan idag är det en ny vecka och nya möjligheter. Det kan i alla fall bara bli bättre än den förra. Idag är det styrketräning med gruppen om en timme. Med deras styrketränare som dom har haft senaste två månaderna. Det ska bli intressant att träffa han och höra hur han har lagt upp det och varför, sen får vi se om jag gör några ändringar.
Men knappast några större förändringar eftersom dom nu bara ska köra det här i cirka två veckor till.
Jag har även tränat själv idag, väldigt lugnt, men det var skönt att komma igång igen. (patrik jag kommer träna)
I övrigt har dagen varit bra. Jag har varit förbi och hälsat på både Thorunn och Thomas på deras kontor.
Senare ikväll är det möte med alla tränare och inblandade i klubben. Det ska bli skoj så man får börja lära känna några och höra hur dom jobbar. Fullspeckad kväll med andra ord. Men bara vänja sig för det är mest kvällar jag kommer att jobba. Det var trevligt att råkas idag med alla läsare=) Kan säga att ni är mellen 40-50 stycken per dag nu. Rkitigt kul=)




Måste bjuda på en härlig vy idag med=)

//Markus

Underbart

Idag är det heeelt underbart väder ute, ingen vind och hur fint som helst. Snacka om skillnad på intrycken man får.
Det ända felet är att det skulle behöva bli lite kallare så att dom kan börja göra lite snö.
Men jag har haft en trevlig dag, min tränarkollega Kauri och jag har åkt på en rejäl rundtur.
Det började med att vi åkte upp till backen och kikade, samt att han berättade lite om allt. Sedan runt lite i byn och sen tog vi ett fika på ett fint konditori som visade sig vara välldigt poppis på söndagar.
Därefter åkte vi vidare och över en sväng på andra sidan fjorden. Där ligger det lite lyxvillor med grym utsikt över hela Akureyri. Det var väldigt trevligt med lite socialt umgänge i några timmar. Och Kauri är en trevlig man som verkar vara lugn och sansad med, samt med ganska lika åsikter om skidåknning som mig. Vilket kan vara bra eftersom vi ska jobba med varandra nästan varje dag.
Nu så tackar jag svtplay efetrsom jag tänkte se Sverige-Finland.
Jag har även varit inne en sväng och kollat i bowlincentet, vilket var fint. Åtta banaor och massa andra spel som billjad och dart. Samt en liten pubdel med storbildstv. Kan sägert dödas några timmar där framöver=)
Här kommer ett par bilder ifrån våran lilla tur.



Här är backen, upp till stugan ni ser så går det en sittlift, ovanför där är det
flera nedfarter och en bygellift.



Där nere ser ni byn uppifrån backen sett.



Här är byn ifrån andra sidan fjorden. Riktigt härliga vyer kan jag lova.

//Markus






Farsdag.

Grattis på Farsdag PAPPA!



Hittade ingen bättre bild, pappa längst till höger för dom som inte vet det.

//Markus

Tidningen...




Har fått några som frågade efter tidningsartikeln. Dom bor inte i ångermanland så måste ju lägga ut och visa upp den. ( Kan vara svårt att se texten men tror det går om man zoomar in den?! )
Inte illa alls måste jag säga, jag menar i vanliga fall så brukar de komma med ca 5 fel i en artikel men i min så blev det bara två=) Jag är inte född 1987 och Jakobsson ska vara med K. Så det måste jag säga vara små fel, iövrigt tycker jag att Jens gjorde ett bra jobb! Han fick med det mesta som sades och den vart större än båda de vilsnagiraffernas artiklar i tidningen tidigare, som var mitt mål!=)
På återseende...
//Markus













Helg

Helg vad det nu gör för skillnad...Dagarna hittills har varit ganska lika faktiskt, förutom att jag mår bättre nu och orkar gå utanför dörren. Jag kom precis in efter en två timmars rundtur. Har varit gått runt lite och tagit lite bilder. Först var det ett besök upp till kyrkan, vilket tog hårt eftersom det är ganska många trappor dit upp.
Sedan strosa jag igenom byn och sedan vidare till köpcetrumet där jag handlade lite bra att ha saker till köket som inte fanns. Har varit ute i två timmar och rört på mig vilket är skönt när jag har legat i tre dagar. Men kan säga att jag hosta ganska mycket bara av att komma ut och gå lite. Har faktiskt inte varit inne i bowlincentrumet än, men tänkte gå dit och kika lite senare. Det är inte alls så stort som jag trodde de skulle vara, det går fort att gå fram och tillbaka genom hela byn. Det är inte heller helt träd fritt på Island som jag hörde innan, det finns faktiskt lite träd men inte många och bara längst ner närmast vattnet. Nu har ni fått en liten uppdate ifrån Akureyri idag med=)
Det man saknar mest är nog att kunna prata med folk, hemma känner man alltid någon man stannar och snackar med men är inte riktigt så här än... fast jag träffade faktiskt en utav åkarna på stan och bytte några ord.
Vilket var trevligt.




Här är byns kyrka, det är cirka tio sånna trappor upp.
(lovade Mormor att fota den)



Och här är en utav två biografer, som ni ser så är det här den nya=)




Samt ett bevis på att det finns träd på Island. Det här är på gångvägen
in till centrum, vilket är mellan 600-700 meter. Inte så långt att gå.

//Markus




Lättnad

Äntligen så känner jag mig piggare i kroppen, har fortfarande kvar lite hosta, halsont och snuva men gör inte så mycket.
Det känns skönt att ha ork att kliva upp och för första gången gå en sväng i byn. Ett trevligt och mysigt centrum. Inte speciellt stort och det som man ser mest utav är cafeer och resturanger. Om man vill gå på shopping är det nog bättre att åka till köpcentrumet som bara ligger ca 1 km bort ifrån centrum.
Jag passade även på att testa om subway höll samma klass här som i sverige och svaret blev ja. Skönt att veta att det finns något som är samma som hemma. Idag ska jag äntligen vara med på en träning kl tre så är det styrketräning i gymmet, dom har egna program dom kör efter men ska dit och kolla hur det dom tränar. På måndag ska jag träffa deras styrketränare dom haft nu under sommaren och hösten, då ska han gå igen hur dom har kört sen är allt upp till mig om jag vill ändra något. Härligt att jag får bestämma allt. Känns kul och lite nervöst men ska nog gå bra. Jag har ju själv tränat i samma anda som dom gör i ca fyra år, så jag vet vad det går ut på.
jag kan säga internet kommer bli min räddning och framförallt skype och alla internet tv. Skönt att kunna se sånt man brukar kolla på hemma=) Tack än en gång för alla kommentarer det är kul att se!
Ni ska få se min bil och hur gatan ser ut. Jag får komma med bilder succesivt så jag har något att visa.



Här en den nya pärlan som ska ta mig fram här uppe...
Inte världens åk men den fungerar som den ska, det stora minuset
är att den saknar cd spelare.



Mitt hus utifrån.



Och så här se gatan ut, det här är i riktning mot centrum.



Det här är bowlinghallen som ligger på andra sidan huset.

//Markus

Segt

Dagen har varit seg men jag börjar faktiskt känna mig lite bättre, känner att jag har lite mer ork i kroppen.
Har varit och handlat lite mat nu, men jag kan säga att det inte är de lättaste, man får försöka gissa sig till vad vissa saker är. Men det blir nog lättare med tiden. Som ni ser på bilderna så är lägenheten jätte fin men en sak jag saknar är en micro, jag får försöka fixa en. Är man ensam så är det skönt att kunna värma saker i micro eftersom man ofta lagar mer en en portion mat. Snart ska jag iaf äta lite och sedan fortsätta att vila mig iform.
Blir tyvärr ingen träning idag heller, så nu har jag mycke tid att bli frisk på eftersom nästa träning är först på måndag.
Tråkig start men inte mycket att göra åt när man är sjuk, jag får köra desto hårdare nästa vecka.
Tror att artikeln i tidningen idag har hjälpt min läsar siffra lite...
Och tack för alla fina kommentarer som kommer in, det uppskattas!

//Markus

Torsdag

Idag är det torsdag och jag är fortfarande sjuk, blivit lite mindre hosta nu men jag svettas som en gris.
Som jag skrev igår så har jag internet nu och jag lovade även några bilder som kommer här nedan.
Gårdagen var riktigt tung, jag var tvungen att ställa in träningen och låg mest hela dagen. Känns inge kul att börja med att ställa in träningar, det är ju ändå det jag är här för att göra. Förhoppningsvis så blir jag bättre under dagen idag och kan köra kvällens träning men just nu känns det inte riktigt så.
När jag blir piggare ska jag utforska området lite mer, för än så länge är det apoteket och affären som jag har hittat.
Var även uppe i backen en kort sväng med bilen igår, den såg bra ut, tyvärr så är det inte så mycket snö än men dom har kunnat spruta lite iaf. Hörde även att jag var med i tidningen idag=)



Så här ser det stora rummet ut som är kök/vardagsrum.



Här är köksdelen.



Sovrummet med en säng på 160=)



Badrum.



Och tvn, ser roligare ut en vad den är eftersom den har 4 kanaler som man
förstår så mycket av...

//Markus

Sjuk

Som jag skrev igår så är jag framme, men har tyvärr inte kunnat hålla i träningen idag.
Är sjuk, ont i huvudet, hals och hosta....Inge kul när man är på ett nytt ställe. Förhoppningsvis så blir jag bättre imorgon och kommer iaf kunna börja blogga mer nu med, internet kom nämligen nu=) Riktigt skönt!
Nu kan man hänga med igen och ha något att göra mer än att kolla på islänsk tv som man inte fattar mycket av.
Imorgon kommer det bilder med.
Kul att se att så många kollar in bloggen med=) Nytt rekord igår med 34 besökare!
Kommer med mer imorgon.

//Markus

Framme

Äntligen framme, resan blev riktigt lång...
Men det är en jätte fin stad och jätte fin lägenhet, tyvärr så vaknade jag idag med ont i huvudet och hosta inte alls pigg...Jobbigt värre när man ska göra bra intryck och så.
Nu sitter jag på landslagskontoret och mår sådär och lånar lite internet, förhoppningsvis så blir mitt fixat idag!
Så blir uppdateringar när jag fått internet hemma.
Och såklart massa bilder=)

//Markus

Hej då

Hej då Sverige nu drar jag till Island!!



//Markus

Sista dagen

Idag är det sista dagen i landet på ett bra tag. Helgen har varit riktigt härlig med massage, middag och härlig hotell vistelse på på hornöberget. Sedan en lugn och skön lördag med några sista ärenden på stan, handboll och middag hemma. Idag gäller det att lägga i högsta växeln och se till att få klart packningen. Ska lägga ut nån bild senare när jag är klar men kan säga att det blir en del när man packar för ett halvår...
När jag har landat i Akureyri på måndag kl 19.30 så blir jag hämtad och får lämna av mina saker i lägenheten för att sedan presenteras på ett styrelsemöte vid åtta tiden=)
Ingen press på mig, men dom säger att dom har stora förhoppningar på mig...
Känns väldigt kul, nu är det bara se till att uppfylla dom med.
Som ni kanske förstår så har min mesta tid den här helgen varit
tillsammans med den här underbara tjejen=)
//Markus

RSS 2.0