Megeve

Idag har jag varit på super G i megeve med Iris, Kata och Tinna. Det gick väl sådär, Iris kom i mål men gjorde en stor miss på flacken så kom ganska långt efter. Kata körde bra till en början men kom riktigt djupt i en kompression så att hon körde ut. Tinna var bara med och hjälpte mig. Så resultaten gick inte våran väg idag. Vi laddar om för imorgon istället då blir det slalom för damerna och grabbarna har super G. För grabbarna så var det inte heller nån hellyckad dag tre utav fyra kom i mål, men var dock ganska långt efter. Om vi inte ser till dagens resultat så har vi det jätte bra.
Vi ska snart iväg på invigning och sedan ladda för morgondagen. Utsikten här är helt sjuk! Vyer som man knappt trodde fanns! Tyvärr har jag glömt kameran så här långt men har i alla fall fota lite med mobilen. Men kameran ska användas flitigt de kommande dagarna. Här ska ni få se några fina bilder.....Eller inte. Det fungerar inte att ladda upp bilder just nu på grund av segt internet. suck. Men får försöka imorgon igen kanske. Det är grymt fint här i alla fall=)

//Markus



Courchevel

Courchevel var ett riktigt fint ställe måste jag säga! Nog för att de tog oss nästan 9 timmar att köra men när jag fick se stället så var de helt klart värt de=) Igår klev jag upp vid 4 tiden på morgonen på island sedan flyg därifrån till frankfurt. Därefter väntade denna sköna bil resa på 9 timmar=) Jag åkte dill Courchevel med Iris och Kata, tyvär så gick tävling midre bra för dom, då båda åkta ut efter 10 portar... Men men sånt som händer. Nu är vi i alla fall i Chamonix med resten utav gruppen. Hotellet är helt okej och när man har internet så kan man ju inte klaga. Imorgon blir det lite åkning uppe i Chamonix för att kolla in ställlet och sen på söndag börjar tävlingarna. Nu är jag sjukt sliten och ska ta och sova tror jag. Men uppdateringar kommer och bilder ska jag också försöka knäppa.

//Markus

Frankrike nästa!

Nu så börjar jag få koll på det mesta inför resan till frankrike. Jag åker senare idag till rejykavik och sedan imoronbitti till frankfurt. Därifrån väntar en bilresa på säkert 7-8 timmar=) Nu blir det nog så att jag åker direkt till Courchevel för en europacup i storslalom med två utav tjejerna. Så vi har en lite längre resa imorgon. Där blir vi bara en dag för en storslalom sedan tillbaka till chamonix till resten utav gruppen på fredag efter tävlingen. Det ska bli riktigt kul och spännande resa. Först att få åka på ec och sedan ett jvm. Jag tror och hoppas att jag kommer lära mig mycket=)
Det börjar väl bli dags att ta tag i packningen nu också... Fast jag tror de får vänta tills efter träningen. Nu blir det en lunch sedan en sista träning här innan avresan! Jag får väl se hur det blir med bloggandet nere i frankrike men jag ska i alla fall göra ett försök.

Take care! See you here=)



Här är en fin vy ifrån tärnaby, man kan ju hoppas att frankrike är lika vackert=)

//Markus


Isbjörn på island?!

Jag frågan alla ställer sig, finns det isbjörnar på island? Svar: JA! Jag har skaffat mig bevis på det idag till och med. Riktigt coolt måste jag säga. Jag har varit på en liten kvällstur en bit utanför stan och hälsat på en kvinna som hade de mesta i sitt hus. Hon hade alla möjliga olika slags djur som finns uppstoppade i sitt hus. Det fanns tillexempel: Myskoxe, säl, hare, mus, oxe, häst, ko och isbjörn... Självklart var inte alla uppstoppade men som fällar och skin med mera. Det var en upplevelse i sig att se allt.

I övrigt har helgen bara varit bra=) Igår hade vi en klubbtävling på morgonen och sedan lite fler träningsåk på tid efter det. Jag var i backen mellan klockan 8-14. Vilket är endast 6 timmar, lite skillnad ifrån förra helgen. Sedan var det en trevlig utekväll igår med, jag träffade många trevliga människor. Dagen idag har varit en lugn och härlig söndag med bad och en liten utflykt. Som ni nu ska få se ett par bilder ifrån=)



En upstoppad säl som jag först inte såg, så hoppade till när jag såg dom där ögonen.



Och så det här beviset=) Det finns isbjörnar på island!

//Markus

Fredag

Idag har det varit en bra dag. Solen sken i några timmar och jag har haft det lugnt och skönt. Samt en riktigt bra slalomträning. Dagen sov jag bort ganska mycket till att börja med. Sedan blev det lite små ärenden innan jag åkte upp till backen. Jag åkte faktiskt upp lite tidigare idag för att passa på att åka lite skidor själv i det fina vädret.
Jag gjorde till och med fisk till middag idag. Duktigt tycker jag själv. Nu har jag precis sett en kärleksfilm på svt 1, inte illa alls. You´ve got mail heter den. Helt okej film som man blir glad av när man sett klart.
Nu blir det sängen eftersom vi har en klubbtävling i slalom imorgon klockan 9 på morgonen.





Jag kunde inte motstå att åka lite skidor när det var sånt här fint väder idag=)
Det är skönt att solen börjar visa sig lite nu igen i alla fall.

//Markus


Vanlig dag

Idag har det varit en lugn och skön "vanlig dag". Jag har bara tagit de lugnt. Eftersom gymmet fortfarande är stängt på grund av flytt till nya lokaler så blev det ett bad imorse! Mycket trevligt var det, simmade säkert en halvtimme innan jag satt mig och slappade i den varma poolen. Sen har jag städat och tagit de lugnt. Nu bär det snart upp till backen igen för en storslalomträning.

Sedan så har frankrike resan blivit ändrad igen. Nu ska jag åka den 28:e istället och det blir nog bara en dags träning någonstans där nere innan vi åker till charmonix. Men men, det blir säkert bra och nu kommer ju hela gruppen att resa tillsammans med så de blir kung.



Min köksfönster vy...

//Markus

Norrsken

Jag kom precis hem ifrån ett möte och ljuset ute är grymt häftigt! Det är norrsken som hela tiden rör på sig och är riktigt grönt. Lite svårt att göra det rättvist på bild men ni ska få se hur det blir i alla fall.



Det blir suddigt och riktigt grönt men det är häftigt i verkligheten!



De här är bara precis ovanför mitt hus, jag hade nog kunnat få ännu häftigare bilder
om jag hade åkt ut utanför byn lite. Men jag får ju inte köra bil idag...

//Markus

Ny näsa

Sådär ja, då har man fått näsan fixad=) Nu säger dom att den ska vara rak igen. Operationen gick bara fint. Jag kom dit och fick sätta på mig jättefina sjukhuskläder. Sedan fick jag bara ligga i en säng och vänta i säkert 45 minuter innan dom kom och hämtade mig. Därefter så sövde dom ner mig, vilket bara var härligt. Sen vaknade jag efter cirka 40 min då allt var klart. Var sjukt segt men hade inte ont alls. Sen fick jag ligga där och vila och fika i cirka en timme innan jag fick åka hem. Jag är nöjd i alla fall, en operation som man inte minns och fick ligga och vila. Kan ju inte bli bättre!

Nu har jag käkat lite mer och ska lägga mig och se på en film. Jag får inte köra bil idag och inte vara med på träningen. Så det blir att ta det lugnt. Men jag ska på ett möte klockan sju, vi ska snacka lite med dom som jobbar uppe i backen. Lära dom lite hur man pistar och vilka man ska prioritera, turisterna eller oss?!

I övrig så är det mycket planering på dagarna nu. Först så blir det ju en resa till JVM. Med några träningsdagar i österrike först och sedan en vecka i frankrike och charmonix området=) Efter det så blir jag här på island i cirka fem-sex dagar innan det bär av till sverige för tävlingar i järvsö och sedan en veckas träning i åre med två storslalomtävlingar innan vi åker tillbaka. Så jag har lite att göra klart inför sverigeresan innan jag åker till frankrike. Men det är bara roligt måste jag säga. Det är kul att planera och så.

Ne nu blir det film och vila innan middagen!



Så här fin var jag i sjukhuskläder...men har i alla fall tagit av mig den sjukt fula
mössan här!

//Markus


Bra helg

Jag måste säga att helgen blev riktigt lyckad! Jag hade många åkare som presterade bra och såklart även några som kunde gjort bättre. Men om man kolla på det stora hela så är vi på bra väg skulle jag vilja säga. Förutom tävlingar så han jag med en sväng på byn igår med. Kanske inte var så smart då jag skulle upp kl 06.30 imorse. Men trots lite sömn och en rolig kväll igår så har jag överlevt dagen. Jag kommer dcok att somna sittande i soffan snart. Det har blivit sjukt många timmar de senaste dagarna.

Jag fick även ett roligt besked igår... Jag ska får åka med till Frankrike på jvm! Sjukt skoj måste jag säga. Jag åker efter nästa helg och kommer först vara i österrike för träning i några dagar, sedan nästan en vecka i france:) Underbart!!!

Så här vy var det under eftermiddagen uppe i backen.



Och här är topp tre ifrån dagens slalom.



Tyvärr så är inte han i mitten ifrån min klubb men Björn och Jon gjorde det bra!

//Markus

Race

Idag jag sett min första fis tävling på island. Måste säga att det skiljer sig en del ifrån tävlingarna i sverige. Inte lika många åkare och lite annan kvalite. Men ändå helt klart okej tävling. Dessutom så gick de bra för den stora massan utav mina åkare. Riktigt bra resultat! Men ska uppdatera mer om detta imorgon när helgen är över=) Nu är det 10 timmar per dag i backen som gäller.
//Markus

Trött!

Oj vilken dag det har varit idag, min överlägset längsta arbetsdag hittills på island. Jag var upp i backen till nio idag då en tränarutbildning började. Det är en utbildning som ska liknar de steg utbildningar vi har inom svenskaskidförbundet. Även den här utbildningen har en norsk kursledare. Den pågar nu under två dagar. Utbildningen var idag mellan klockan 9-18 men jag gick lite tidigare för att köra min egen träning. Så dagen blev lång kan jag lova drygt tio timmar uppe i backen. Imorgon ser det likadant ut, så de är bara bita ihop. Men utbildningen är i alla fall bra och jag är nöjd med kursledaren. Hoppas att morgondagen blir lika givande med. En sak är i alla fall säker det är att jag kommer att vara setndöd på söndag kväll! Det är nämligen två fis tävlingar här i helgen med. Så ingen lugn stund nu...

Jag ska inte klaga ändå, jag valde självmant att vara med på utbildningen. Klubben trodde inte jag ville gå eftersom jag har redan den motsvarande utbildningen ifrån sverige. Men jag tyckte det var bättre att gå eftersom man alltid lär sig något nytt och alla lägger upp utbildningar olika. Det är kul att se hur dom skiljer sig med.

De här får räcka för idag då jag känner mig trött som en död fisk!



Så här pigg var jag i alla fall när jag var liten... Tjock och go med!

//Markus




Så gick det med den träningen...

Jag ska nog sluta vara inomhus och vara med på träningarna själv. Det är dagens slutsats efter en bruten näsa... Det var när vi skulle börja basketmatchen som det hände. Jag och Jon den andra tränaren tog uppkastet emot varandra. Jag stod och väntade lite så att bollen skulle komma närmare, men Jon hoppade direkt. Och på något sätt kom han så högt att hans smalben träffade min näsa. Både jag och Jon föll ner till backen och hade ont. Jag tog mig över näsan och Jon över sitt smalben och sin arm som han landade på. De måste varit en bra smäll om han fick ont i smalbenet. Men men inge större fara med mig eller Jon. Min näsa är väl lite sne, men det syns inte så mycket. Jag ska i alla fall operera den nästa vecka och trycka ut benet som blev lite intryckt. Nu är jag bara lite öm och så, men det är bara köra på som vanligt. Det jag missar är en träning nästa vecka efter operationen då var jag tvungen att vila en dag.



Som ni ser så är det ingen större fara. Bara lite svullen näsa och lite under ögat.
Men jag mår fint!

//Markus

Träning träning träning

Nu bär det iväg till träning igen! Ovanligt va?! Men den här gången handlar det om inomhus träning. Det är skönt att ha ett pass varje vecka som inte är i backen med. Fast den här veckan har vi grymma förhållanden i backen och perfekt väder! Man kan inte få det bättre...



Här är en utav alla underbara vyer!

//Markus

Så här gör vi på island...



Så här gör vi på mina träningar... sitter och tar det lugnt utanför värmestugan=) Inte illa va?! Jag är riktigt nöjd med min grupp! Alla kommer för det mesta till träningarna med en grymt bra inställning och gott humör.
Det är så de ska vara och det är så man skapar en vinnar kultur. Jag tror att hela gruppen kommer göra stora framsteg i vinter om dom fortsätter så här och några av dom kan nog gå riktigt långt. För inställningen är det inge fel på. Nu är det bara hoppas på att det rullar på så här och att dom kan visa ihelgen att dom är den bästa klubben. Jag längtar till helgen, det ska bli kul att få se dom tävla.

Gårdagen var fullspeckad igen, hann inte ens med att skriva ett inlägg på bloggen... Jag satt större delen av dagen och gjorde klart ett förslag om en Sverige tripp som jag senare på kvällen presenterade för styrelsen. Nu ikväll ska jag ha ett möte med alla föräldrar med så att dom vet vad det handlar om. Förhoppningsvis så blir resan av. Det bygger bara på att tillräckligt många vill åka. Men det tror jag nog.

Dagen idag har börjat bra den med. Jag sov dock ganska länge men när jag väl klev upp ur sängen så var jag effektiv. Jag städade lägenheten innan frukosten. Sedan åt jag och sen iväg på gymmet efter det. ( så maths jag kommer ihåg min egen träning med) Nu blir det att fixa lite mat snart igen innan det bär iväg upp mot berget. Men jag ska först förbi Tomas och hämta våra nya walkietalkies eller vad de nu heter. Det ska i alla fall bli grymt skönt att få som för de kommer att underlätta träningarna en hel del.

//Markus

Jag på en häst



Tycker ni att jag ser bekväm ut som ryttare?!

//Markus

Ridning

Äntligen är premiären avklarad, idag har jag gjort min första ridtur på en islandshäst! Jag måste erkänna att det var sjukt kul, men samtidigt lite läskigt. Jag hade inte full koll på hästen alla gånger. En gång började den springa i full fart och mina fötter hoppa ur fotstöden eller vad det kallas. Men till slut fick jag stopp på den. I övrigt så hade jag ganska bra koll på hästen och vi blev mer kompisar efter ett tag=) Det är en sak som jag kommer försöka mig på igen i alla fall. Men jag kommer nog ha lite träningsvärk imorgon. Halla och hennes familj har cirka 15 hästar så det är inga problem att få rida. Jag bör nog hålla mig till kortare turer i början i alla fall.

Efter ridningen blev det ett välbehövligt bad. Det var skönt att få bort all häst lukt direkt. Att bada här är alltid lika skönt och avslappnande när temperaturen ligger på cirka 38 grader=) Snart blir det middag hos Kauri och planering inför den kommande veckan.

Hoppas alla har haft en trevlig helg!



Här står Halla med våra hästar=) Den till höger var min kompis.

Jag har ett bildbevis med mig uppe på hästen med, men de är lite problem med den än.
Men jag lovar att publicera ett bevis såklart.

//Markus

Jobb...

Idag har jag jobbat hela dagen. Måste säga att det kändes konstigt men samtidigt skönt. Jag ställde visserligen ingen väckare men vaknade innan tio. Klockan halv elva satt jag mig på Thorunns kontor och började undersöka möjligheterna att göra en sverige resa. Det gick helt okej måste jag säga, men inget är klart än. Planeringen får fortsätta lite till och sedan måste förslaget läggas fram till alla föräldrar. Eftersom resan kommer kosta en hel del. Men förhoppningsvis så blir det något av med den. Jag satt även och fyllde i och summerade lite närvarolistor. Blev inte riktigt klar med det heller. Men tur att det kommer fler dagar.

Träningen idag var väl sådär, snön är helt okej att åka på men käpparna vägrade sitta fast i snön. Så efter drygt en timme utav en hel del käppfixning så plockade vi ner banan och jag körde lite övningar med dom istället. Självklart så är det nyttigt för dom. Ibland fastnar man verkligen i ett mönster med bara röda och blå käppar...Det är så lätt.

Kvällen har varit lugn och skön har hunnit med att prata med både jonas och jens på skype=) Tur att skype finns. Riktigt skönt att kunna snacka med sverige lite måste jag säga. Jag måste även passa på att visa upp en utav två konstiga luncher jag ätit denna vecka...



Det är en underbar god köttsoppa, men de konstiga är väl att den serveras
i ett stort bröd?!?

Inget jag har sett förut i alla fall. Den andra konstiga lunchen är inte lika fin.
Jag tog inte heller något kort på den. Men kan ju berätta innehållet.
Lunchen bestod utav en stor baguett med mycke innehåll... I den var det strips, beasås,
kött och ost! Världens nyttigaste lunch va?! Faktiskt så var det riktigt gott och jonas blev lyrisk
när han fick höra om den=)

//Markus

på en torsdag...

Ja vad ska man säga, vädret är strålande och vardagen börjar bli som den var innan jul. Inte illa med andra ord. Idag sov jag ganska länge innan det bra iväg till gymmet. Sedan så var de bara att försöka få igång min dåliga rygg lite. Drygt sjukt att gå och ha ont hela tiden. Jag försöker dock träna bort de och hoppas att de släpper lite snart! Torsdag idag och imorgon bli de då fredag. Förhoppningsvis ska jag vara uppe i backen hela dagen imorgon för att hjälpa till att bygga bigjumps. Får se om det blir av. Men skulle vara skoj faktiskt. Ikväll är jag bjuden på middag med vilket alltid är lika trevligt. Det är inte så underhållande att laga mat själv måste jag säga. Eftermiddagen har varit lugn och skön vilket är behövligt nu eftersom jag tyvärr är lite risig, men inget allvarligt tror jag. Nu ska jag snart byta om igen och bege mig upp till min underbart fina arbetsplats igen=) Jag har även börjat fota med min nya kamera som jag fick i julklapp så bilder kommer snart.

//Markus

tillbaka

Nu så var man tillbaka igen då. Det känns både och måste jag säga. Jag har haft riktigt härliga veckor hemma i härnta och schemat har varit fullt hela tiden. Så fullt att jag inte ens hunnit med bloggen. Ledsen för det, men nu ska det bli ordning igen! Vet inte riktigt hur jag ska börja samanfatta julen. Jag har gjort saker hela tiden tror jag. Missade till och med alla filmer som går på tv under jul. Jag glömde bort att gå på bio och hann inte alls hälsa på alla som jag ville... Men är ändå sjukt nöjd! Nu behöver jag vekligen komma in i min vanliga vardag här på island igen. Jag vill självklart passa på att tacka alla som gjorde julen så kul med. TACK! Vad hann jag med egentligen? Vollyboll, hockey, slalom, utgångar, bastu, spel, film och fika. Måste säga att jag fick in ganska mycket i alla fall?!

Nu när jag är tillbaka så gäller det att anpssa sig, blir inte riktigt lika mycket socialt umgänge. Men jag får i alla fall pyssla med världens bästa jobb! Utveckla ungdomar till att bli bättre skidåkare och göra det både dom och jag älskar. Första dagen idag blev helt okej, förutom en skada på en utav åkarna. Riktigt trist och onödigt! Jag säger som man alltid gör: skippa ALLTID SISTA ÅKET! Jag har även haft ett trevligt jobb med att skotta fram min bil idag. Eftersom det har kommit runt en meter snö här medans jag varit borta så var det lite jobb. Tog nästan en timme!
Nu är första dagen över i alla fall och bara att blicka framåt! Jag ska göra allt för att få till mer träningar. Samt planera in en sverige tour i februari. Skulle vara kul att kunna ta med åkarna hem och kunna tävla där. Vi får se hur det blir.

Ska försöka sammanfatta julen i lite bilder med...



Jag kan ju börja med den här händelsen som gjorde en viss person ganska
så nöjd!



Så nöjd att han började spruta ut lite cider=)
Men självklart så vill jag säga stort grattis till maths!



I lördags var det dags för lite puder åkning i vårtan med=)
Det mörka ni ser uppe i snön är en nästan försvunnen Hamous!



Och så här såg min bil ut när jag kom tillbaka... Ni kanske inte ser så
mycket men det gjorde inte jag heller...var bara att skratta åt eländet!

//Markus

RSS 2.0