JUL!

Äntligen börjar det bli dags för ett välbehövligt jullov! Ikväll åker jag härifrån och imorgon bär det av till Sverige. Ska bli riktigt skönt att komma hem ett tag och koppla bort allt. Den sista tiden har inte varit vidare rolig, de senaste 15 dagarna har vi kunnat ha två träningar i backen...Så det har varit väldigt mycket annat som: Gym, fotboll, ishockey, basket och annan fysträning. Så det har varit rätt frustrerande de senaste veckorna med att alltid vara på väg och försöka åka skidor, för att sedan vara tvungen att hitta på något annat. Nu är det samma visa idag med, vi ska upp och köra träningar kl 13, först med landslaget och sedan med klubben. Planen var att börja nio imorse men det var allt för mycket med nysnö i liftspåret och backarna. Nu hoppas jag bara att jag kan genomföra dom här träningarna för att sedan åka hem och fira en härlig jul!

Daniel har ju som sagt varit här med, han var här i en vecka för att åka skidor och tävla. De gick inge vidare men han hann med att bada 6 gånger i alla fall. Vi hade det lugnt och skönt och han var med på den träning som var, han fick i alla fall med sig 5 träningsåk härifrån. Men vi hade skoj ändå!



De här lamlåret satt vi i oss en kväll!



Så bra tyckte Daniel det var =)



Han provjobbade även lite som jultomte...

Yes, nu ska jag masa mig iväg upp till ett kallt och stormigt fjäll för sista gången på två veckor. Sedan blir det att packa lite och slänga mig på ett flyg till Reykjavik.

//Markus

Det här kan man kalla SNÖSTORM!

Nu snackar vi... Det blåser och snöar som aldrig förr, hittills har det kanske inte kommit så jättemycket snö, men vädret är helt GALET! På mina 9 månader jag bott på den här ön har jag aldrig sett något liknande! Idag var plan A att åka skidor, plan B att åka ut till Thelemörk och spela forboll och bada och plan C fanns inte på kartan. Men det blev plan C, inställd träning. Det finns inte en chans att vi kan köra bil ut till Thelemörk som är cirka 10 minuter bort.

Jag och Daniel skull åka och kolla upp öppettider i ishallen, efter 300 meter frågar Daniel varför jag inte vänder, vi såg inte vägen, bara vitt, vitt, vitt. Och då ska ni veta att ishallen kanske är 700 meter bort, så vädret är galet helt enkelt. Men trots detta så bestämde vi oss för att ta ett bad. Det var en upplevelse!

Daniel sa att vi skulle tagit lite bilder, men båda vi insåg att det mest skulle se vitt ut bara. Men snackar ni om snöstorm hemma tycker jag att ni ska ta de lugnt med orden och kanske ta er en tur till Island?!
Så idag blev de ingen träning alls, imorgon är plan A slalom och plan B ishockey. Det lutar starkt åt plan B just nu.

Kvällen blir lugn vi får se om vi vågar oss utanför dörren nå mer. Just nu sitter vi i soffan och kollar på lite simmning. Samtidigt så har vi ett lamlår på 3 kg i ugnen =) Det ska bli riktigt gått, men det tar mellan 2-3 timmar innan det är klart.

Ta det lugnt hemma i "snöstormen" så ska vi göra desamma här i SNÖSTORMEN!



Imorgon får vi nog leka lite i hockeyhallen =) Ganska skoj då man käner sig som en stjärna!

//Markus

Blir TOKIG igen!

Ja fy fan, säger jag bara... Tävlingarna i helgen blir flyttade till 28-29 dec. Vädret är helt galet. Det har blivit kallt nu, men istället så blåser det och kommer komma massa snö. Att hålla tävlingar i helgen blir därför omöjligt! Igår kan jag säga att luften gick ur mig ganska mycket... Träningen blev inställd i backen, vi kunde ta två åk sen åka ner. Tävlingen blev inställd och vädret ser inte lovande ut för dom kommande dagarna. Ibland undrar jag hur länge det kan gå fel??
Det har hållt på såhär nu i en dryg vecka! Som sagt, ISLAND, inget att lita på vädermässigt! Det dryga är ju även att Daniel har flugit hit för att tävla och träna, ni kan ju själv räkna ut hur bra det går...

Ja vad ska man säga, jag får väl bara inse att jag inte kan styra över allt, speciellt inte vädret. Vi får försöka hitta på andra saker istället, bada, shoppa och äta god mat! Så är läget här just nu. Jag kan ju säga att jag längtar hem till Sverige mer än aldrig förr just nu! Ska bli skönt med lite riktig vinter och slippa tänka på om man kan träna eller inte varje dag... Jullov kom NU!

//Markus

Snart så kanske...

Nu är det pågång... Vädret har gått från varmt till kallt nu! Det ända lilla problemet är väl att de blåser rätt mycket och att det ska komma massa snö igen nu istället. I måndags kunde vi i alla fall genomföra en slalomträning som var okej. Det var lite väl mycket sten i backen och opistat, men vi kunde köra och få några slalomåk. Jag tvingade även med en jetlaggad bror upp och köra, jag sa till han att passa på när det var öppet. Och så rätt jag hade, igår var vi uppe och skulle träna igen, den träningen blåste bort efter 10 minuter...

Jag stannade dock kvar i backen för att få fart på dom där uppe och pista till backen. Det var lite slit att springa runt i hela backen och se hur vi skulle flytta snön, men jag tror det blev bra och förhoppningsvis fryser det till nu och blir kanon! Men de krävs ju att blåsten avtar med så att liften kan köras... Som ni hör, det är inte alltid jättelätt här på Island. Men men vi tränade i gymmet istället, som vi nu blivit vana vid. Jag passade även på att introducera squash för Daniel. Han hade aldrig spelat, så ni kan ju gissa hur det gick =)

Men men, de finns lite hopp för att vi ska kunna genomföra 2 bra race till helgen. Det är bara hoppas att vädergudarna är med oss så kommer det här gå vägen.

Idag har det varit fullt drag på morgonen, jag har varit och haft träning inomhus i två timmar. Nu sitter jag och väntar på att Daniel ska komma upp ur sängen, han är fortsatt rätt slö efter resan men borde nog vara inne i våran tid nu igen. Jag får dra upp han snart sen blir det rakt till lunch =)
Sedan är det bara att vänta och se hur den här dagen artar sig... Slalomträning eller gymträning?! Numera den dagliga frågan sedan en vecka tillbaka...



OVER AND OUT!

//Markus

Blir tokig

Nu börjar jag bli tokig... Kan ni förstå hur frustrerande det är att vara slalomtränare och inte kunna ha slalomträningar?! Det är helt okej att en dag nu och då blir inställd på grund av dåligt väder. Det är sånt man är van vid och är bredd på i den här branschen. Men nu har jag haft EN träning på snö senaste veckan... Det är helt sjukt! Och inte har det blivit kallare, som det ser ut nu kanske kylan dröjer två dagar till. Men man vet aldrig. Jag hoppas hoppas hoppas att vi kan åka skidor imorgon. Jag blir inte bara ledsen för att vi inte kan åka skidor utan blir även väldigt less på att inte ha något vettigt att göra. När jag är här på den här ön och jobbar som slalomtränare så kretsar 95 % utav min tid kring just skidåkning. Nu blir dagarna sjukt långa.

Men nog med det negativa, jag kan inte göra ett skit åt vädret och får bara vara tålmodig. Igår så gick vi på en konsert för att liva upp tillvaron lite! Det var Dikta som spelade, ett band som jag varit på förut med min bror och Viktor. Ett skönt band från Island. Så här såg det ut den gången om ni inte kom ihåg det:



Det var bra ös då och Viktor gillade vara i centrum...

Den här gången gick jag med Sippi, Gunni och Jon-Vidar, det var en trevlig kväll och förbandet som spelade hade den mest flippade trummisen jag sett...



Han var snabb på att dra av sig tröjan och var almänt helt galen!

När Dikta spelade så var tröjorna på och dom bjöd på en skön show ändå.



Skönt band som sagt, lyssna här: http://www.youtube.com/watch?v=Yx4KoRbh0cE

Så helgen har bestått utav fotboll och bad som vi sysselsatt oss med både fredag och lördag! Sedan denna konsert igårkväll då. Nu ska jag avrunda den sämsta veckan på länge och hoppas att det vänder imorgo! Daniel kommer ju hit med, så vi får verkligen hoppas det vänder snart. Så att han får åka lite skidor och inte bara bada...

Ha de!

//Markus

Fredag nu igen

Yes då var det fredag igen! Den här veckan har varit katastrof träningsmässigt, vi har endast kunna tränat en dag i backen. Det är 5-10 plusgrader nu plus lite vind och regn på det, då är det inte lätt att åka skidor. Gymmet har använts en del istället och idag ska vi åka iväg och spela lite fotboll och handboll en bit utanför byn, det blir även ett bad efter träningen. Vi tyckte det var behövligt att göra något skoj med hela gruppen nu när vädret jävlas med oss. Men det ska bli bättre och förhoppningsvis kan vi träna i backen imorgon!

Det är endast en vecka tills det är tävlingpremiär med... Vilket gör mig lite stressad. Men vi får vänta och se, bara köra för fullt hela nästa vecka förmodligen och i helgen såklart.

På måndag kommer även min bror på besök ifrån USA, han ska vara här en vecka och träna med oss för att sedan tävla med. Han har inte heller så jättemycket skidåkning bakom sig den här säsongen, men jag hoppas självklart att det går bättre än förra gången han var här och att han kan förbättra punkterna lite. Ska bli skoj att ha han på besök, och jag vet att han gillar Island =)







Vi får väl se om vi hinner med några sånna här ävetyr den här gången?! =)

//Markus

Upp och ner...

Island går inte riktigt att förstå sig på... Igår var det -10 och idag är det +10. Det är inte lätt att hålla på med alpin skidåkning alltid. Idag kan det bli lite halvsvårt att genomföra en bra träning, det lutar åt ett gympass istället.
Annars har veckan rullat på fint, Halla är hemma i veckan vilket är skoj. Har haft lite mer att göra än vanligt då. När man är med Halla är det oftast fullt upp! Vi har ätit luncher, middagar och så har ju jag varit på ett Isländskt julbak med =) Det var verkligen jättemysigt! Vi bakade lövabröd vilket kan liknas med svenskt tunnbröd fast inte riktigt... haha svår förklarat med andra ord! Det är ett tunt bröd som man gör olika mönster i och sedan friterar det. Låter konstigt, vilket det är med.

Jag var också och såg handbollsmatchen mellan Sverige och Island med ett stort gäng islänningar, ni kan ju gissa hur härligt det var då Sverige vann =) Nu ska jag på min dagliga lunchtur och sedan får vi se hur den här dagen slutar... Skidor eller gym?! Det är dagens stora fråga!

Här är lite bilder på Hallas familjs alla hästar:



Dom har fått föl med :



Söt liten krabat =)

ha en bra dag!

//Markus

Allt kan gå åt skogen...

Oj idag skulle vi köra första dagen med "riktigta" käppar i en slalombana. Men fy fan vad det kan gå dåligt ibland...
Började okej, jag och Jon fick upp banan och träning nummer 1 kunde starta. Men efter 3 åkare insåg vi att de kunde bli en tung dag, käpparna satt kasst i snön och de var bara borra om nästan varje käpp. De jobbiga var att vi bara hade en borr med för att jag ska få en ny. Vi kom på en taktik för att kunna coacha, vilket blev att en utav av oss fixade banan och den andra coachade, sedan bytte vi så hela träningen. När första träningen började lida mot sitt slut så började även Jon-Vidars borrmaskin att strejka... Vi var lagomt less när den slutade funka då vi skulle starta träning nummer 2. Det fanns inga andra maskiner uppe i våran stuga heller, det slutade med att jag gick till liften och lånade en borr utav dom.

Det funkade och vi fick upp två banor till träning nummer 2 med =) Men det var samma visa då, bara att jobba konstant för att få käpparna att stå upp! Aja vi klarade oss igenom den här dagen med men det var ganska mycket frustration där ett tag när allt gick åt skogen...

Efter träningen satt vi kvar uppe i backen och snackade lite. Var skönt att varva ner och bara ta det lugnt. Vi kom fram till att de blir lite lugnare schema imoron, vi börjar första träningen 10.30 istället för 10.00 och tar 30 minuters break mellan träningarna. Nya friska tag imorgon! Sen blir det skönt med en ledig dag på måndag.

Efter backen åkte jag och handla lite och spolade av bilen, stannade även till utanför shoppingcentret och kollade varför det dom här stod parkerade där:



Det visade sig vara fotografering inne i bilarna tillsammans med Jultomten ;)
Ledsen att göra er besvikna men jag tog tyvärr inget kort...

//Markus

Fredag hela veckan

Idag var det fredag då. Skoj! Eller?! Ska jag vara riktigt ärlig så spelar det inte så stor roll vilken veckodag det är, jag har träningar 6 dagar i veckan och min lediga dag är måndagar. Så helg är inte så speciellt för mig just nu. Men jag trivs ändå!

Den här veckan har rullat på fint. Jag har fått ordning på träningsschemat fram till jul och även fått till lite längre öppettider i backen vissa dagar, så att vi kan ha 2 träningar per dag. Det har vi för att kunna dela på gruppen och få mer kvalité på träningarna. Vi började med det i onsdags och det fungerar kanon! Det var dock inte de lättaste att få kommunen att ha öppet extra för oss...men tillslut så =)

Jag har även kommit igång och tränat bättre själv den här veckan, det har blivit gym, squasch, basket m.m. Det är skoj att kunna träna lite olika saker. Har ni inte testat squasch så är de ett hett tips! Sjukt jobbigt och roligt.

Idag har jag varit på och träna lite på morgonen, sedan hoppade jag ner i badet efter, vilket alltid är lika skönt! Nu blir det snart lunch för att sedan spendera 5 timmar uppe i backen! Min träning nu är endast för att hitta formen inför en enormt viktig turnering som stundar under jul! Nämligen den årliga julvollybollen =) Vårat lag känns sjukt taggade och alla ligger numera i hårdträning ( iaf alla som har kontakt med yttrevärlden... dvs med undantag för mr. DREJ )

Aja ska ta och dra mig in mot byn och ta en god lunch innan det bär av upp i backen igen =)



I den här backen ligger vi och tränar GS nu i dagarna! Det är en ganska kort backe men väldigt brant!
Gunni kommer vara tok laddad idag!

// Markus

RSS 2.0