Fin dag i backen

Idag var det en bra dag på jobbet måste jag säga! Många utav åkarna körde bra, underlaget var helt okej och vädret var fint. Man ska inte klaga då, bara att njuta!

Så här såg det ut på "jobbet" idag:







Trevlig första advent!

//Markus

Hlíðarfjall

Nu har jag kommit tillbaka till Island igen efter 10 bra dagar i Norge! De var många långa och kalla dagar, men resan var helt klart lyckad.

Det är skönt att vara tillbaka och få börja jobba på allvar med mina åkare här, jag har nu haft två bra träningar och tycker att hela gruppen verkar laddade för säsongen! Dom har nu kört 10 dagar på snö här hemma och vi börjar starta med banåkning med små portar nu! Imorgon kanske premiären kommer med riktiga käppar... Får se.

Jag har varit duktig och städat här hemma idag, annars är det en lugn dag. Jag ska iväg till Jon-Vidar ikväll och frossa i WC på tv. Imorgon laddar vi för veckans sista träning sedan blir det en vilodag på måndag.
Jag har det bra och ska nu efter en månad försöka komma in i vardagen! Det som blir skillnad iår från ifjol är väl att vi kommer köra två träningar varje dag och jag kommer även ha med mig Jon varje träning, vilket är kanon! Vi kommer kunna göra allt mycket bättre och jobba mycket med varje åkare.

Men till att börja med så ska jag lära Jon att kliva på liften....



Han gjorde en snygg krasch in på bandet idag! Borrmaskinen fastnade i stålställningen man åker igenom och Jon fick lite panik, när han väl kom loss gled han som bambi med skidorna och en skida löste ut och han låg hjälplös på bandet!!! Jag skrattade självklart så att jag höll på att vika mig =)

Det här påminer mig väldigt mycket om ett annat par "turister" som var här på besök ifjol... Dom fick också liften att stanna då dom inte ens klarade av att komma på liften och ramlade hjälplösa ut ur stolen!
Tack för den underhållningen! Synd att ni inte kan komma iår igen. ( inga namn nämnda )



Men dom här två "turisterna är sjukt lika dom jag pratade om... Saknar er!

Over and out for this time!

//Markus

Hemsedal

Jag har varit kass att uppdatera här i Norge men det är inte mitt fel, internet har varit kasst i en vecka men verkar funka fint nu igen =) Det har varit en bra vecka här i Geilo, det började med 3 dagars träning. Sedan 3 dagars tävling och igår var det en ganska lugn dag med en Super G träning på morgonen och sen vila på dagen. Men kvällen blev lång, vi var på lagledarmöte i Hemsedal, mötet startade kl 20 och vi drog 21.30 då vi var less och inte orkade sitta kvar längre. I vanliga fall tar ett sådant möte mella 5-30 minuter... Jag kom tillbaka till Geilo kl. 23, då var det rätt i sängen och upp kl 05.15 imorse.... Så dagen idag har varit lång. Två Super G tävlingar har vi kört och det har gått fint, men var i backen cirka 10 timmar och en bilresa på totalt 2.5 timmar. Men man ska inte klaga, åkarna har gjort det bra och jag är nöjd! Nu sitter jag och Robert och tar igen oss med varsin dator, skönt!

Imorgon är det sista tävlingsdagen för den här resan, sedan bär det av till Island igen. Det blir bara ett slalomåk imorgon då det är Super Combi som gäller, Super G åket kördes ju idag, så det är skönt. Nu ska jag äntligen hoppa i duschen efter den här långa dagen. Efter det kanske det blir en film om jag inte slocknar direkt!

Så här såg en morgonträning i Super G ut i veckan!



Update kommer mer frekvent när jag kommer "hem" till vardagen igen =)

//Markus

Geilo

Då var man i Geilo då. Jag har varit här två dagar nu och allt går kanon. Geilo är en by jag aldrig har varit i förut. Det är en fjällby med mest massa hotell. På det lyxigaste utav dom här hotellen så jobbar Halla, vilket inte är så dumt har jag märkt... Igår var vi och badade där, riktigt fint bad med utomhus bubblepool som var riktigt fin! Annars är det mest bara träning som gäller.

Träningarna flyter på bra och åkarna tar sig =) Föret i backarna ska man inte heller klaga på, riktigt fin konstsnö. Jag har bara ansvar över tre grabbar nu vilket gör det lätt för mig att samarbeta med andra. Och självklart har jag valt att träna med NTG Lillehammer, vilket fungerar bra. Jag känner ju hela gruppen där och det är skoj att träffa alla igen.
Vi har bara en träningsdag kvar nu, sedan blir det race för hela slanten. Mina grabbar har lite lite träning bakom sig men jag hoppas att dom kommer kunna prestera okej ändå.

Känns dock lite tungt att missa första dagarna i Akureyri... Aja, man kan ju inte vara överallt. Nu ska jag äta lite middag för att sedan ha en lugn kväll, hoppas att middagen blir bättre idag! Maten är verkligen värdelös i Norge, usch vad jag hatar dessa mackor hela dagarna.

Återkommer med mer update ifrån Geilo framöver!



Den här bilden är dock ifrån Akureyri, jag får väl ta fram kameran så ni får se hur Geilo ser ut med =)

//Markus

Norge nästa!

Då var en fullsmetad helg över, det blev dock ingen skidåkning men har varit fullt upp ändå. Jag har kollat på världscup, skottat som bara den och jibbat inne i byn. Riktigt rolig helg måste jag säga =)
Just nu är jag sjukt stressad, ska iväg till Reykjavik om en timme för att sedan åka vidare till Norge och Geilo för ett 10 dagars läger med landslaget. Det blir både tävling och träning. Jag ska bara ha hand om 3 åkare vilket känns väldigt lyxigt. Så jag missar premiären här hemma och lämnar Jon-Vidar själv, jag är säker på att det kommer gå bra då det främst är friåkning som gäller nu. Snabb middag nu, sedan ut på nya äventyr!



Så här skoj var det att skotta tak! =)



Jag hann med att ta hand om lillen lite med, riktigt mysig kille =)



Blev ett första äventyr med hoppning med, vi byggde upp ett hopp mitt i byn och landade nere i en slänt cirka 15 meter längre bort... Var riktigt skoj och mjuk landning!

//Markus

GALET!

Det ger sig aldrig! Har snöat i snart två dagar! Inatt har det kommit sjukt mycket snö, vilket gjorde att skidpremiären blev inställd igen. Vi skulle ha åkt iväg imorse men jag kan ju inte ens få ut bilen till vägen, så blev lite svårt.

Istället tänkte jag sitta i soffan och kolla på svtlive och se slalompremiären ifrån levi. Trodde självklart att det skulle fungera eftersom jag i förrgår kunde se på hockey där. Men när sändningen börjar så står det att dom inte kan visa det p.g.a rättighetsskäl... Blir lagomt less och tar på mig ytterkläder och skyndar ut till bilen för att åka till Jon-Vidar. När jag kommer ut får jag först ta en funderare över vart jag parkerade igår, inte så lätt att se vilken som var min bil här:



Jag började jobba som ett tok för att få fram bilen. Tog kanske 10 min sen kunde man se bilen.
Dum som jag är så tror jag ju att jag ska kunna komma ut med, gick sådär...
Jag kom kanske 3-4 meter, sen var det stopp!



Och där står bilen nu, halvvägs ut till vägen kom jag... Surt som fan och jag missade fösta åket!
Men snart tar jag nya tag och går ut och gör några tappra försök till, fungerar inte det får jag ringa Tomas så han får komma och hjälpa mig. Atutomat växlad bil gör det inte lättare om man säger så, går inte direkt att få till något gung.

Idag blir det en kurs för åkarna hur dom ska fixa sina skidor ordentligt istället för den tänkta skidåkningen. Men den som väntar på nått gott... FÖRRESTEN, har glömt att berätta om fajten uppe i backen igår, jag tror jag vann! Premiär i Hlidarfjäll ( backen häruppe ) blir kanske imorgon istället för på torsdag =) Han lovade inget men dom ska göra sitt bästa för att göra det åkbart för oss imorgon eftermiddag. Skam den som ger sig, gäller att ligga på om man vill att något ska ske här i världen!

Aja får väl se hur allt går i snökaoset här idag! Ha en bra lördag och kolla på slalom ni som kan... ( inte bitter ).

//Markus

Inställd premiär

Skidåkningen får vänta i alla fall en dag till... Snöoväder så det sjunger om det! Snöar och snöar och snöar plus en fin vind på det gör att det blir svårt att ens kunna köra bil idag, så vi får vänta på bättre väder, vilket ska komma imorgon! Kommer mer update senare, ska på lunch och möte nu, sen förhoppningsvis upp till backen här, om vi kommer upp. Men Tomas ska ta fram STOR jeepen, så det ska nog gå bra =) Bilder kommer!

//Markus

Full vinter

Nu kan man då lugnt säga att det är vinter =) UNDERBART! Snön har fallit hela dagen och natten, det har kommit en hel del! Med tanke på detta blir jag bara ännu mer frustrerad att backen inte öppnar, nu handlar det bara om dålig vilja däruppe. Dom kan producera massa snö och det har säkert kommit 30-40 cm natursnö däruppe senaste dygnet med... Imorgon bär det av till ett annat ställe för att åka lite friåkning istället. Förhoppningsvis kan vi pressa dom att öppna här tidigare än torsdag i alla fall. Den som lever får se!



Så här ser det ut utanför min dörr just nu. Runt 20 cm nysnö. Och det är stor skillnad bara man kommer högre upp i byn. Ni ser även min nya pärla där =)

Igår fick jag äntligen till så att jag kan koppla ihop datorn med TV:n. Det jävlades lite först och funkade inte som det skulle, var tvungen att införskaffa en till kabel för att få till ljudet. Men nuså! Funkar kanon och det är skönt att kunna se på lite playtv från Sverige. Ser väl sådär ut med alla sladdar...



Såklart rullar det en skön skidfilm nu och då med! Har ätligen fått fast internet i lägenheten med.
TV-kanalerna kommer in först efter Norge. Så allt börjar falla på plats, förutom skidåkningen då...





Lägtar efter dagar som denna nu, det här är ju i Saas Fee, men bara att få vara ute i backen i bra väder är ju underbart!

Nu blir det att göra mig klar för 3 timmar i gymmet, sedan ett tränarmöte ikväll. Och förhoppningsvis ett slagsmål med chefen äver backen imorgon! Ska åka upp dit med Tomas och kolla läget och idiotförklara han ännu en gång!

Återkommer väl om jag vinner...

//Markus

Segt!

Att det ska vara så svårt att öppna en backe... Jag var på möte igår med chefen över backen, han kommer öppna torsdag den 18:e!!! PÅ TOK FÖR SENT! Det har redan öppnat 3 andra backar runt om på ön, till och med i Reykjavik! Det är cirka 10 minus här nu och 10 stycken snökanoner går för fullt, då ska det inte behöva ta en vecka att få igång skiten, speciellt inte när 2/3 av backen redan är klar! Aja inget jag kan göra åt saken bara vara förbannad och åka på en tur till ett annat område ihelgen. Vi får se vart det blir, vi har 2 områden bara drygt en timme bort som vi kan åka till. Men skidåkning blir det i alla fall =)

Så här fint var det uppe i backen igår kl 10.00 när solen gick upp:





Solen går upp vid tio nu och det blir mörkt mellan kl 16-17. Man ska ju vara glad så länge man har så här mycke dagsljus. Dagarna blir snart väldigt korta och mörka. Men skidåkning blir desto bättre =)

Idag var det upp tidigt för morgon träning, efter den har jag suttit och jobbat lite på datorn med listor m.m.
Snart blir det lunch för att sedan åka och ringa lite samtal inför kommande Norge tur. Sedan väntar 2 timmars träning till ikväll. På Söndag bär det av i 10 dagar, ska bli skoj att träffa alla NTG åkare och tränare som jag var med nere i Europa.

Jag ska försöka bli lite flitigare med kameran nu och försöka visa lite mer utav denna fantastiska ö =)

//Markus

Svartsjuka?!

Hm börjar tro att några är lite avis?! Eller vad tror ni när man får kommentarer som dom här:

Hej din lök!
Tänker du någonsin på oss, vi dödliga, med vanliga jobb. Eller rättare sagt med jobb, Vi som kliver upp på morgonen stämplar in och sliter i vårt anletes svett tills vi får sitta ner 10min och äta varmd matlåda som avslutas med en bakssnus. En snus som ska räcka tills klockan ringer och det är dax att gå hem om benen bär.
Men jag är inte bitter, kos dig!

 

Snorungen var det va? :P Kul att du har det bra iallafall!

 

Jag vet inte vad man ska säga... Säger väl som jag brukar säga: Man gör ju sina val här i livet...

Nog om detta, ny vecka nu med nya möjligheter, ( så man brukar säga väl ). Det är faktiskt bara andra veckan här fast känns som jag har varit här länge nu. Börjar komma in i vanliga rutiner ( som jag knappt vågar nämna längre ) och det flyter på bra. Den här veckan blir det förmodligen skidpremiär med! I alla fall för många utav mina åkare, själv har man ju åkt 3 veckor nere i alperna redan =)  Ska iväg och fixa med lite papper nu inför alla personliga möten med mina åkare som kommer nu ikväll och imorgon. Känns bra att få prata lite enskilt med alla så man vet vart man har dom.

Här har ni shopping för 30 000 med:



Konstigt vad man får lite för pengarna nuförtiden...

//Markus


Härliga Söndag

Nu börjar komma i fas igen, var så sjukt trött igår och trodde aldrig jag skulle komma fram till Akureyri. Bilresan ifrån Reykjavik blev väldigt lång och dryg. Både jag och Jon var trötta efter utbildningen och väglaget var varierande om man säger så... Ett tag var vi tvungen att kör i 50 km/h på grund av att det blåst upp snö på vägen. Resan som brukar ta cirka 4 timmar blev igår en resa på 6 timmar och 20 minuter! Och sista 15 milen stannade jag 3 gånger för att hålla mig vaken, Jon kunde inte hålla sig vaken på passagerarsidan heller. Det fina med att stanna var nog att kolla på det häftiga norrskenet som var igår. Men vid halv ett inatt kom jag hem i alla fall, det var riktigt skönt. Märktes att jag var trött, jag vaknade klockan halv tolv idag! Riktigt skönt att sova ut.

Om jag ska sammanfatta utbildningen så är jag faktiskt ganska nöjd, trots att allt var på isländska. Fick med mig en del nya övningar som är användbara och det är ju kanon det. Sen teoretiska delen som var igår kanske inte var allt för givande för min del, när det var något som jag tyckte verkade interssant fick Jon översätta. Det var bra för min del att 2/3 var praktiskt.

Idag har det som sagt varit en skön dag. Vaknade sent, drog mig länge och bara tog det lugnt. Sedan städade jag faktiskt lyan inan jag åkte iväg och njöt lite på badet. För er som inte har full koll på läget här på island så är dt nästan heligt att bada. Folk badar nästan varje dag här. Klart förstårligt då bassängerna ligger mellan 29-43 grader =) Det är riktigt skönt och man är helt mjuk och mör i kroppen efter ett besök på "badhuset". Fast det kan man ju knappt kalla det heller eftersom alla bassänger är utomhus.

Just nu sitter jag på ett nyöppnat café och njuter av en god kaffe och bloggar lite. Väldigt trevligt ställe, dom har öppnat ett café i en möbelaffär som ligger på min gata, det gillas såklart! Resten utav dagen blir nog lugn den med, ska bara fösöka att inte göra allt för mycket. Det kan behövas att ha en dag i veckan då jag inte tänker på träning och planering... Tar tag i allt imorgon istället, det finns lite att fixa eftersom jag bara är här i Akureyri en veckan till, sedan bär det av till Norge för ett 10-dagars läger med landslaget.



Mysigt café, inte sant?! Känns som att sitta i ett vardagsrum =)



Jag på utbildningen, låg uppe på läktaren och skrev ner lite anteckningar.

Medans de andra höll på såhär:



Man gör ju sina val här i livet, kan ju inte alltid köra slut på sig.
Var rätt skönt att sitta på sidan det sista passet och istället få med sig allt.
Jag var ju med på det praktiska innan så det fick räcka.

Nu ska jag vidare till affären.

//Markus




Trevlig kväll!

Har haft en trevlig eftermiddag/kväll i Reykjavik! Vi kom hem och slappade lite på rummen innan det bar av på en liten sväng. Vi började på Kringlan, vilket är Reykjaviks största köpcenterum. Vi tänkte bara kolla runt och köpa lite kläder till Jon-Vidars bebis! Slutade med att han kom ut med en hood och en skjorta, själv lyckades jag shoppa upp 30 000 isk! Vilket inte är så farligt som de låter, cirka 1800 svekska kronor. Men då fick jag med mig en skjorta och två koftor! =) Skoj med spontan shopping.

Efter det drog vi vidare till Jons kompisar för lite pizza! Blev en snabbvisit för att sedan åka vidare och kolla på en hanbollsmatch. Riktigt spännade match som gick fram och tillbaka hela tiden! Men de slutade med att "fel" lag vann...



Efter matchen kände jag att kvällen kunde avrundas för min del. Det var fest på gång, jag kände dock att det var skönt att åka hem i tid och ha lite energi till utbildningen imorgon! Jag vet hur det hade slutat annars... Nattlivet i Rekjavik håller igång till kl. 06.00!!!

Kom att tänka på hösten hemma lite, då jag kikade igenom lite bilder på mobilen! Den var ju inte helt dum måste jag säga, hade många trevliga stunder i höstsolen! =) Bland annat med den här underbara tjejen:





Vi hann med några härliga promenader i höstsolen =)

Nu ska jag slåss med kudden på mitt hotellrum, sen får vi se vad morgondagen har att bjuda på!

//Markus




Reykjavik!

Reykjavik it is! Är i huvudstaden för 2-dagars utbildning och första dagen är avklarad. Själva utbildningen är ute i keflavik vilket är cirka 30 minuter bilresa bort. Vi håller till på USA:s gammla militäranläggning. De är riktigt bra lokaler för träning stora hallar och bra gym. Utbildningen handlar om hur vi ska kunna träna styrketräning med våran egen kroppsvikt. Idag har det nästan bara varit praktiska övningar där vi har fått testa på en hel del. En del nytt och självklart en heldel som man redan använder sig av. Men är rätt nöjd med dagen och jag har lagt några nya härliga övningar på lager =) Kan även medge att jag fick slita en del idag, gillar bättre att vara den som "bossar" nuförtiden!

Igår blev det lite dramatiskt på kvällskvisten... Vi var först på besök hos Jon-Vidars kompisar, när vi kom hem vid elvatiden så gick jag och la mig i sängen och surfa lite. Efter cirka 30 minuter bankar det på min dörr, jag blir rätt förvånd eftersom klockan var 23.30... När jag öppnar står Jon-Vidar där och nästan gråter och håller sig för huvudet. Jag fattar såklart ingenting, när jag frågar vad det är så har han helt plötsligt bara fått världens huvudvärk som plågar han så enormt. Ingen av oss hade några tabletter så vi gick ner till receptionen och fick ett par piller som han stoppa i sig. Det gav sig inte riktigt och vi övervägde att be en läkare kolla upp han. Efter cirka 45 minuter nere i lobbyn bestämde vi oss för att gå upp på rummen igen och testa sova. Det gick bra och vi kom i säng runt halv ett. Imorse när jag vakna var jag såklart lite orolig. Jag menar utbildningen är på isländska och skulle vara lite smådrygt att gå utan Jon då... Han klarade utav dagen i alla fall men inte så mycket mer. Nu går han på tabletter och de börjar bli bättre.

Så det blev lite drama igårkväll men löste sig bra tillslut! Nu har vi just kommit hem och ska hoppa i duschen snart för att sedan göra Reykjavik osäkert! Får väl se hur den här kvällen slutar...

Bilder ifrån dagen är det dåligt med men kan ju visa upp stackaren med huvudvärk i alla fall!



Nu blir det duschen!

//Markus



Framme i Reykjavik

Blev en snabb roadtrip från Akureyri till Reykjavik! Vi stannade en gång för en snabb korv! Annars var det nonstop driving =)
Det tog 4.30 h. Vilket var helt okej med tanke på att det var rätt dåligt på vägen. Och bra eftersom vi hann se andra halvleken i en handbollsmatch mellan Valur-Akureyri. Akureyri vann, 5 raka nu och dom leder såklart serien! Blev även en snabb middag på KFC, vilket var min första måltid på de stället. Det var faktiskt helt okej, Jon-Vidar påstår att de skulle vara världens bästa snabbmat... Det kan ju disskuteras.

Nu sitter vi hos några kompisar till Jon, alla framför en dator var... Komiskt hur det kan bli! Hemskt egentligen!
Hoppas vi ska fara tillbaka till hotellet snart så jag får min skönhetssömn =) Ska bli skoj att se hur utbildningen är imorgon med.

Over and out!

//Markus

Glömde ju en sak...

Glömde ju sätta ut...

Dagens låt:

Daniel Adams-Ray- Svart

http://www.youtube.com/watch?v=a7EfIaagHKQ


Den här är för dig Simon ;)

//Markus

AND I´M BACK! "Icelandbaby"

Ne nu är det väl dags...?! Har varit på Island en vecka nu och tycker väl att det var dags att börja blogga lite igen!
Men jag får se hur frekvent det blir, kan inte lova att vara lika flitig som ifjol. Ska skriva när jag känner för det så att ni nära och kära får en liten inblick i mitt liv här på ön =)

Vart ska jag börja?!

Sommaren bjöd på en grymt härlig ledighet med massa vollyboll och en hel del utgångar... Kanske för många. Men hade i alla fall en riktigt bra sommar med massa trevliga människor och även några nya bekantskaper =) Jag tog dagen med ro och planerade inte allt för mycket, försökte i alla fall... Men ni som känner mig vet att jag kan ha lite svårt att ta det lugnt ibland.

Det droppade även in en del jobberbjudanden under sommaren och hösten. Vilket såklart var väldigt smickrande och skoj. Dock så har jag mitt kontrakt här som sträcker sig fram till och med April som jag kommer att fullfölja. Efter det så får vi se vad som sker. Jag har även hunnit med att vara 3 veckor nere i Europa på glaciär med norska NTG lillehammer.
Det var 3 grymt roliga och härliga veckor med bra väder och utvecklande arbete!

Att bo nästan 4 månader hemma hos mor och far i Härnösand i sommar var härligt men snudd på lite länge, kände att det var skönt att komma iväg nu igen och vara för mig själv. När sommaren tog slut och skolorna började kände man hur Härnösand dog ut lite... Jag jobbade då som vikarie i 4 veckor innan jag drog ner till Europa.

Vart är jag... Jo nu är jag tillbaka i min lägenhet som jag hade förra året här i Akureyri, känns verkligen som hemma nu. Första veckan har gått snabbt och allt känns mycket lättare än ifjol. Nu har jag full koll på läget och vet att jag kan jobba som jag vill. Jag jobbar även tillsammans med Jon-Vidar vilket känns kanon. Vi kompleterar varandra utmärkt då jag ofta får stå för strukturen och han för det spontana.
Jag och Jon ska om bara någon timme åka iväg till Reykjavik på en två-dagars utbildning. Det kommer bli en rolig trip de är jag säker på.

Annars så är det väl snön vi väntar på nu, eller rättare sagt att backen ska öppna, för snö finns det. Dom tror att det ska gå att öppna i slutet på nästa vecka. Så bara vänta och se =)

Aja kommer säkert upp massor jag kan berätta om framöver, det här får duga för nu!

Välkommen tillbaka till icelandbaby!



Nu blir det roadtrip!

//Markus

RSS 2.0